Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC olarak bilinen OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerin Temmuz ayından sonra üretim kotası kararlarıyla ilgili toplantılarını ertelemesiyle petrol fiyatları düştü.

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü Perşembe günü 75.84$'dan kapattıktan sonra %0.17 düşüşle 0709 GMT'de 75.71$/varilden işlem gördü.

Amerikan kriteri West Texas Intermediate (WTI), bir önceki seansı 75.23$/varil ile sonlandırdıktan sonra %0.10 düşüşle aynı anda 75.15$/varil seviyesinde işlem gördü.

Suudi liderliğindeki 13 ülkeden oluşan OPEC bloğu ve Rusya liderliğindeki OPEC dışı 10 katılımcı grubunun toplantısı, son derece bulaşıcı COVID-19 varyantı Delta'nın son salgınları ve seyahat kısıtlamalarının yeniden ortaya çıkması konusundaki endişelerin ortasında gerçekleşti.

Petrol fiyatları Perşembe günü, OPEC'in Ağustos ve Aralık 2021 arasında her ay günde 400.000 varil petrol ekleyeceğine dair olumlu duygular üzerine yükseldi.

Ancak grup, Perşembe günkü toplantıda uzlaşma sağlayamadı ve toplantıya Cuma günü ara vererek devam etme kararı aldı.


Grup, Mayıs-Temmuz ayları arasında kademeli olarak piyasaya günde 2,1 milyon varil (bpd) arzı iade etmeyi kabul etmişti, bundan sonra hala yürürlükte olan bordürler günde 5,8 milyon varilde kalacaktı.

Bu arada, yeni koronavirüsün en son keşfedilen Delta varyantı petrol piyasalarını etkilemeye devam ederek talebin daha yavaş toparlanmasına ilişkin endişeleri artırıyor.

Varyant, küresel korkuların pandeminin üstesinden gelme çabaları üzerindeki etkisi arttığından, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Endişe Varyantı olarak listeleniyor.

İlk ortaya çıktığı Birleşik Krallık ve Hindistan'daki virüsle ilgili vakaların %90'ını oluşturduğu tahmin edilse de, bilim adamları her COVID-19'un DNA dizisini çıkaramadıkları için varyantın tam olarak kaç vakası olduğunu belirleyemiyorlar. vaka dünya çapında.

Avrupa'da COVID-19 vakalarında 10 haftalık düşüş geçen hafta sona erdi ve bunu enfeksiyonlarda %10'luk bir artış izledi. Perşembe günü Rusya, son 24 saatte 672 can kaybıyla ölüm oranını 135.886'ya getirerek üst üste üçüncü gün için rekor sayıda günlük koronavirüs ölümü gördü. Rus yetkililer, kötüleşen rakamları virüsün daha bulaşıcı, agresif ve tedavisi zor olan Delta varyantının yayılmasına bağladılar.

 

Londra Postası