Yeni Opel Astra, seri üretim ve tanıtım dönemi öncesi zorlu test maratonuna devam ediyor. Bu kapsamda Yeni Astra'da Arctic, İsveç-Lapland'da -30oC'de sürüş dinamikleri ve termal testler yapıldı. Ayrıca Almanya'daki Dudenhofen Test Merkezi'nde güvenlik ve konfor için şasi geliştirme ayarları uygulandı. Son olarak Rüsselsheim'daki EMC laboratuvarında otomobilin elektromanyetik dalga direnci test edildi.

Opel, kompakt sınıfının başarılı temsilcisi Astra'nın 11. neslini kısa sürede piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dünyayla tanışmak için gün sayan yeni Astra'nın gelişimi programa uygun olarak devam ediyor. İlk etapta bilgisayar destekli simülasyonlarla tasarlanan yeni Opel Astra, geçtiğimiz kış ayının başından itibaren gerçek hayat koşullarında test edilmiş ve ince ayar yapılmıştır. Simülasyon testlerinin ardından oldukça zorlu fiziksel test maratonunu başarıyla tamamlayan yeni Astra, son testlerin ardından tamamen hazır olacak.

Yeni Opel Astra'nın zorlu test maratonu, Opel mühendislerinin yeni modeli buz üzerinde ve İsveç Laponya Bölgesi'nin donmuş ortamında test etmek için prototipleri kuzeye götürmesiyle başladı. Dudenhofen Test Merkezi'ndeki test parkuruna prototiplerle giden mühendisler, son olarak üst yönetim eşliğinde trafiğe açık yollarda test sürüşleri gerçekleştirdi. Astra Baş Mühendisi Mariella Vogler, "Yeni Astra'nın zorlu test programı çok iyi gidiyor" dedi. "Çoğunluğu kadın mühendislerden oluşan geliştirme ekibi, heyecan verici, cesur ve havalı yeni nesil bir Astra yarattı."

Kış testleri: her koşulda yüksek konfor ve güvenlik

Opel mühendislerinin kış aylarında sıkça kullandığı bir rota olan İsveç Laponyası'nın konuğu bu kez yeni nesil Opel Astra oldu. Şasi uzmanları, elektroniği -30oC kadar düşük sıcaklıklarda son derece kaygan yüzeylerde optimize etti. Sonuç olarak, yeni Astra buz, kar, ıslak ve kuru gibi farklı yol ve sürüş koşullarında her zaman güvenli olmaya hazırlanıyor. Opel Araç Dinamiği Başkanı Andreas Holl, “Yeni Astra'yı geliştirirken, bu yeni neslin de üstün sürüş keyfi ve konforu sunmasını sağladık. Dinamik tasarımıyla yeni Astra, otoyolda ve yüksek hızlarda yüksek güvenlik sunarken, kullanıcılarına kötü yol yüzeylerinde bile konfor sunmalıdır.

Opel'in şasi uzmanlarına, Lapland testlerinde HVAC (ısıtma, havalandırma ve klima) ekibi de katıldı. HVAC ekibinin hedeflerinden biri yolcu bölmesini hızlı bir şekilde ısıtmaktı. Ekip, yeni Astra'nın motor ısı iletimini, soğutma sıvısı akışını, ısıtıcı performansını, havalandırma akışını ve direksiyon ve koltuk ısıtmasını inceledi. Termal testler sadece kullanıcı konforuna hizmet etmedi. Isınma performansı kapsamlı bir şekilde ele alındı. Düzenlemeler ve dahili güvenlik standartlarına göre, güvenli görüş sağlamak için bir Opel'in donmuş ön camları ve yan camları mümkün olan en kısa sürede buz ve buğudan arındırılmalıdır. Yeni nesil Astra'nın şarj edilebilir hibrit versiyonu, Opel'in elektrifikasyon stratejisinde önemli bir rol oynuyor. Mühendisler, pil hücrelerinin performansının soğuk havalarda bile elektrikli sürüş standartlarını karşıladığından emin olmak için lityum iyon pilin ısınma sürelerini yakından izledi.

Dudenhofen Test Merkezi: Pist içinde ve dışında zorlu testler

Almanya'daki Dudenhofen Test Merkezi'nde farklı bir performans değerlendiriliyor. Rüsselsheim'daki ADAS (Otonom Sürüş Destek Sistemleri) yetkinlik merkezinin mühendisleri; Yeni Astra'nın adaptif hız sabitleyici ve acil frenlemeden ön çarpışma uyarısına ve arka çapraz trafik asistanına kadar gelişmiş teknolojilerini kalibre etmek için test sahasının farklı amaca yönelik alanlarını kullandı. Üretim öncesi otomobillerin de Dudenhofen ovasında yüksek standartları karşılaması gerekiyordu. Her Opel gibi yeni nesil Astra da; 140 km/s üzerindeki hızlarda, kontrollü ve sert frenleme altında stabil kalarak üstün otoyol performansı sergilemesi gerekiyordu. Opel mühendisleri ayrıca oval pistte kaput ve ön cam silecekleri gibi bileşenleri de inceledi. Titreşimlere veya rahatsız edici seslere izin verilmedi. Hızlı sürüş testlerinde iyi ısınan yeni Opel Astra, 25 santimetreye kadar derin sularda da serinleme imkanı buldu. Test arabasının su emmemesi ve motor aksamlarının, elektrik sistemlerinin ve kaputun altındaki her parçanın sudan korunması gerekiyordu.

Bu testlerin ardından yeni nesil Astra, toz geçirmezlik ve iklimsel bir rüzgar tünelinde test edildi. Frenlerin soğutma performansı, sıkışık trafik, yokuş aşağı ve yokuş yukarı dahil olmak üzere farklı sürüş koşulları simüle edilerek test edildi. Mühendisler ayrıca aracın önünde biriken karın buradaki hava girişlerini bloke edip etmeyeceğini de test etti.

En yüksek öncelik: Opel Genel Merkezi çevresinde doğrulama gezintileri

Testin bu aşamasında toz, kum, kar gibi iklim koşulları aranmaz.