Akdeniz'de arama çalışmalarını sürdüren ve birkaç gün önce Antalya açıklarında demirleyen Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Antalya ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki bölgede araştırma yapmaya başlıyor.

8 Ekim-16 Aralık tarihleri arasında Oruç Reis, Ataman ve Cengizhan sismik araştırma gemileri için yeni bir NAVTEX (denizcilere duyuru) duyuruldu.

Duyuruya göre, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına Ataman ve Cengizhan isimli gemiler eşlik etmeye devam edecek.

Bu akşam saat 19:31'de yayınlanan ve koordinatların paylaşıldığı duyuruda, bölgedeki araştırma gemisine sismik araştırma yapmak üzere 6 deniz milini geçmesi için uyarı verildi.
Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları yapabilmektedir.

Dünyanın nadir bulunan tam donanımlı ve çok amaçlı araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite ve manyetik jeofizik araştırmaları yapabilmektedir. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu sismik operasyonlar ve 15.000 metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonlar gerçekleştirebiliyor.