Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki bir köyün kahvehanesini işleten Nevzat Demirel, oyun havası tarzı müzikleri duyunca oynamadan edemiyor, hatta çayları oynayarak dağıtıyor.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Köseler köyü kahvehanesini 2 yıldır işleten Demirel (58) tabir-i caizse tam bir oyun meraklısı.

Çocukluğundan başlayan oyun sevgisi ve hevesinin hala diriliğini koruduğu Demirel, müzik sesi duyduğunda adeta yerinde duramıyor.


Özellikle oyun havası tarzı müzikleri çok beğenen ve tercih eden Demirel'in, zaman zaman köy kahvehanesinde çayları da oynayarak dağıtması izleyenleri gülümsetiyor.

Oynamayı çok sevdiğini her defasında dile getiren Demirel'in oyunda geçen zaman dolayısıyla çayları sıcak içememekten yakınan müşteriler ise herşeye rağmen hallerinden memnun. 

Demirel'in hareketleri ve oyunu köy yaşantısına renk katarken, bu durum ona ilgiyi de artırıyor.

Muhtar Mesut Çakmakçı, otantik bir Manav köyü olan Köseler'in ilçenin tek yaylacılık kültürünü devam ettiren merkezi olduğunu söyledi.

 

Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan köy sakinlerinin halk oyunları ve kültürüne de sahip çıktığını aktaran Çakmakçı, bunun en güzel örneğini de kahvecilerinin gösterdiğini kaydetti.


Hibya Haber Ajansı