CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP Sözcüsü Öztrak, TÜİK’in kapılarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açmamasına tepki göstererek, “Bugün Türk demokrasi tarihi açısından utanç duyulacak bir gün yaşandı. Bu ülkenin 11 milyon 354 bin 190 yurttaşının oy verdiği ana muhalefet partisinin liderine devletin resmi istatistik kurumunun kapıları açılmadı. Milletine kapı pencere kapatan yöneticiler, devletin memuru gibi değil, Sarayın memuru gibi davranmıştır. Sayın Genel Başkanımızın karşısına çıkamayanlar neyin telaşındadır?” dedi.

Bugün açıklanan Kasım ayı enflasyon verilerini de değerlendiren Öztrak, üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki makasın 33,3 puana çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkat çekti. Öztrak, “Üreticilerimiz olağanüstü hayırsever değilse, bu fiyatlar tüketiciye acaba neden yansımıyor?” diye sordu.

Saray talimatıyla ve ince işçilikle enflasyon rakamlarının budanmasının, milyonların hakkını gasbetmek anlamına geldiğini kaydeden Öztrak, “TÜİK bir devlet kurumudur. Öyle de davranmalıdır. Milletin hakkını gasbedenler, hesabını da verir” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

DEMOKRASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN UTANÇ DUYULACAK BİR GÜN

Bugün Türk demokrasi tarihi açısından utanç duyulacak bir gün yaşandı. Bu ülkenin 11 milyon 354 bin 190 yurttaşının oy verdiği ana muhalefet partisinin liderine devletin resmi istatistik kurumunun kapıları açılmadı.

DEVLETİN MEMURU DEĞİL SARAYIN MEMURU

Devlet kurumlarındaki çürüme ve çöküş bir kez daha gözler önüne serildi. Bu kurumlar kimsenin tapulu malı değildir. Bu devlet hepimizin, bu kurumlar hepimizin. Milletine kapı pencere kapatan yöneticiler, devletin memuru gibi değil, Sarayın memuru gibi davranmıştır. Ana muhalefet partisi liderinin devlet kurumlarından bilgi alması bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak en doğal hakkıdır. Bugün Sayın Genel Başkanımızın karşısına çıkamayanlar neyin telaşındadır?

BAĞIMSIZ İKTİSATÇILARIN ENFLASYONU TÜİK’İN İKİ KATINDAN FAZLA

TÜİK’in enflasyon rakamları 22 milyon çalışanımız ve yaklaşık 12 milyon emeklimiz başta olmak üzere, tüm milletimizi yakından ilgilendirmektedir. Bugün tencereler boş, mutfaklar yanıyor. TÜİK’in enflasyonu ile halkın enflasyonu arasında büyük bir uçurum var. Farklı kurumların açıkladığı enflasyon rakamları ile TÜİK rakamları arasında büyük farklar var. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubunun açıkladığı enflasyon TÜİK’in iki katından fazla. Bu kadar farkın sebebi nedir?

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ ENFLASYONU ARASINDAKİ FARK REKOR KIRDI

TÜİK’in üretici ve tüketici fiyatları arasında da olağanüstü makas var. Üretici-tüketici fiyatları arasındaki fark 33,3 puanla tüm zamanların rekorunu kırdı. Üreticilerimiz olağanüstü hayırsever değilse, bu fiyatlar tüketiciye acaba neden yansımıyor? Yine vatandaşın muhatap olduğu kira ile TÜİK ’in açıkladığı kiralar arasında da büyük farklar var. Bu kadar fark nasıl oluşuyor? Bu da izaha muhtaç.

MİLLETİMİZ CEVAP BEKLİYOR

Önümüz kış ve TÜİK ’in rakamlarıyla bile, milletin en temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında olağanüstü artışlar var. Hal böyleyken, bu ve buna benzer pek çok soruya milletimiz haklı olarak cevap bekliyor.

MİLYONLARIN HAKKI GASBEDİLİYOR

Şu anda asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Saray talimatı ve ince işçilikle enflasyon rakamlarının budanması, milyonların hakkını gasbetmektir. TÜİK bir devlet kurumudur. Öyle de davranmalıdır. Milletin hakkını gasbedenler, hesabını da verir.

*CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın, grafikli tam metin ekte bilgilerinize sunulmaktadır."


Hibya Haber Ajansı