Pakistan Başbakanı Imran Khan, HBO'da "Axios on HBO" ile yaptığı röportajda Pakistan'ın askeri üslerin kullanımı konusundaki tutumunu doğruladı.
Pakistan topraklarından Afganistan'da herhangi bir operasyona veya askeri üsse izin verme ihtimallerinin düşük olduğunu belirten Khan, ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesinden sonra Washington yönetiminin bu konudaki operasyonları için CIA'ye asla bir üs vermeyeceğini kaydetti.
Khan, başbakan olmadan önce 2018'de iktidara geldi ve geçmiş hükümetleri hem ABD'nin Pakistan topraklarını Afganistan'daki operasyonlar için kullanması hem de Pakistan'daki drone saldırıları nedeniyle eleştirdi. 2018'de iktidara geldikten sonra ABD'de herhangi bir drone saldırısı kaydedilmedi.
CIA, Khan'ın seçimi kazandığı Temmuz 2018'de Pakistan topraklarında son insansız hava aracı saldırısını gerçekleştirdi.
CIA, Amerikan birliklerinin geri çekilmesinin ardından Afganistan'da olası operasyonel kapasiteyi sürdürmenin yeni yollarını arıyor.
CIA Direktörü William Burns, üs sorunu nedeniyle Mayıs ayında Pakistan'a gelmişti. Temel mesele hakkında Başbakan Han ile görüşmek isteyen Burns'ün bu talebi reddedildi.