ABD Savunma Bakanlığı, son dönemde dünya gündemine oturan UFO görüntüleri hakkında rapor hazırlıyor.
ABD Kongresi'ne sunulması planlanan raporun, "tanımlanamayan uçan cisimler" anlamına gelen UFO'larla ilgili merak edilen sorulara yanıt vermesi bekleniyor.
Bu ay yayınlanması beklenen rapor beklentileri yükseltirken, UFO'ların gizemli dünyasını aydınlatamayacağını düşünenler de var.

İşte Pentagon'un UFO raporu hakkında bilinen her şey:
ABD vatandaşlarının büyük çoğunluğu, yönetimin UFO'lar hakkında bilgi sakladığından şüpheleniyor. Dolayısıyla, bir sonraki raporun sonunda bu "sırların" bazılarını ortaya çıkaracağına dair umutlar var.
Rapor, Deniz İstihbarat Dairesi, FBI ve Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü tarafından toplanan UFO verilerinin ayrıntılı bir analizini içermek üzere görevlendirildi.
Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü, Savunma Bakanlığı'nın geçen yaz "ABD ulusal güvenliğine tehdit oluşturabilecek UFO'ları tespit etmek, analiz etmek ve kataloglamak" için oluşturduğu bir programdır.
Rapor, ABD Donanması pilotları tarafından yapılan ve New York Times tarafından 2017 yılında bildirilen UFO gözlemleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayacak.
Söz konusu haberde donanma pilotlarının kendi jetlerinden çok daha keskin manevralar yapan gizemli cisimler gördükleri bildirildi.
Raporun içeriğiyle ilgili daha fazla ayrıntı açıklanmadı. Ancak Mart ayında, eski ulusal istihbarat müdürü John Ratcliffe, "dünyanın her yerinden" gelen suçlamaların açıklanacağını ve "bunda kamuoyuna açıklanandan çok daha fazlası olduğunu" söyledi.
Ratcliffe, "Donanma veya Hava Kuvvetleri pilotları tarafından görülen ve açıklanamayan eylemler gerçekleştiren uydu görüntüleri tarafından yakalanan nesnelerden bahsediyoruz." dedi.
Ancak 3 Haziran'da New York Times, rapora aşina olduğu bildirilen üst düzey yetkililerden aldığı bazı bilgileri yayınladı.
Raporda, donanma pilotlarının bu cisimlerin Dünya dışından geldiğine dair herhangi bir kanıt bulamadıkları belirtildi. Yine de istihbarat yetkilileri, "bilim adamlarını ve orduyu şaşırtan olağandışı hareketleri hala açıklayamıyor" dedi.
Rapora göre, rapordaki tek kesin bulgu, bu gizemli nesnelerin ABD'ye ait olmadığı ve ABD'nin geliştirdiği teknolojinin ürünü olmadığıydı. Bu da bize rapordan çok fazla bir şey beklemememiz gerektiğini düşündürdü.
GÜNDEMDE NEDEN UFO’LAR VAR?
UFO'lar 1950'lerden beri ABD kamuoyunun gündeminde. Ancak, bazı son gelişmeler yetkilileri daha şeffaf olmaya zorladı.
Aralık 2017'de The New York Times, Savunma Bakanlığı'nın 2007'de kurduğu 22 milyon dolarlık bir araştırma programını başlattığını duyurdu. Gelişmiş Havacılık Tehdit Tanımlama Programı (AATIP) olarak adlandırılan bu program, askerlerin düşmanlarla karşılaşmalarını incelemek için ufolar tasarlandı.
Bu haber ülke genelinde büyük infial yarattı. Yine 2017'de The New York Times, UFO karşılaşmalarını gösteren üç video yayınladı. AATIP aslında 2012'de sona erdi. Ancak 2020'de Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü kuruldu.
2019 yılında bir dizi UFO videosu medyaya sızdırıldı. Yine 2020 yılında ABD Donanması, New York Times tarafından yayınlanan ilk videoların doğru olduğunu ilan etti.
Bu gelişmeler, Pentagon'un ABD Kongresi'ne sunulmak üzere ayrıntılı bir rapor hazırlama girişiminde doruğa ulaştı.
RAPOR NE ZAMAN GELECEK?
ABD Senatosu istihbarat komitesi başkanı Marco Rubio, Pentagon'dan Aralık 2020'de bir UFO raporu sunmasını istedi.
Eski Başkan Trump tarafından imzalanan bir yasa, istihbarat yetkililerinin raporlarını 180 gün içinde sunmasını gerektiriyordu. Bu dönem 25 Haziran'a denk geliyor.
Ancak Washington Post, raporun zamanında gelmeyebileceğini bildirdi.
Çünkü geçmişte ABD makamlarından beklenen raporların ertelendiği görüldü.