Kararı yanlış bulduğunu belirten Perinçek “Hele Türkiye böyle çok zor ve sancılı bir döneme girerken bu hata yapılmamalı. Burda kin, intikam kesinikle olmamalı” dedi. Bir hukukçu olarak çıkan kararı hukuki bulmadığını vurgulayan Perinçek “Usül bakımından da, esas bakımından da yanlış. Usül bakımından, bu komutanların bir kısmının Yüce Divan'da yargılanması gerekiyor” diye konuştu.

Usül yönünden ceza mahkemesinin yetkili olmadığına dikkat çeken Perinçek şöyle sürdürdü: “Görevi ve yetkisi olmayan mahkeme yargılamış oldu. Çünkü anayasamıza göre ancak belli kimseler Yüce Divan'da yargılanabiliyor. İlker Başbuğ konusunda bu hata yapılmıştı sonradan düzeltildi. Şimdi bu komutanlarımız arasında da Yüce Divan'da yargılanması gereken statüde olanlar var. Hak ihlali açısından da Anayasa Mahkemesi'nin önünde bu konu var.”

28 Şubat'ın, FETÖ' ye yönelik olduğunu hatırlatan Perinçek şu vurguları yaptı: “Siyasi bakımdan şunu görelim, bugünkü hükümet 28 Şubat'ı sürdürüyor. 28 Şubat'ın hedefi FETÖ'ydü. Değil mi? FETÖ ve Çiller'di. Bugünkü hükümet de FETÖ'yü yerle bir etti. FETÖ darbesi vs. Türk ordusu tarafından bastırıldı. Hem FETÖ darbesini bastıralım hem 28 Şubat'ı mahkum edelim. Hem FETÖ darbesini kınayalım ve bastıralım hem de FETÖ'nün kumpaslarıyla, FETÖ bağlantılı hakimler ve savcılar tarafından kurgulanan davalarda yargılanan ve FETÖ'cü hakimler tarafından mahkum edilen orgenerallerimizi, komutanlarımızı hapislere atalım. Bu önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına cevap veren bir tavır değil. Çok yanlış. Ve belki de hiç böyle mahkemeleri falan felan, hukuki yollar yargı yollar var. Ama sayın cumhurbaşkanı o yargı yollarını beklemeyip, af yetkisini de kullanabilir. Ben bunu televizyonda söylemiştim. Birileri tweet atıyor. Vay diyor, 'Tayyip Erdoğan mı o koca komutanları affedecek?' Sen o komutanların yanında yat, Silivri duvarında 3 gün yat. Biz yasal bir yetkinin kullanılmasını savunuyoruz. Yoksa affetmek demek bir gurur onur meselesi değil. Yasalarda olan bir hak.”

Sinan Sungur'un “Kendilerine kumpas kuranlarla aynı cezaevine atılmış olacaklar” sözleri üzerine Perinçek “Ne olacak, başkasının sırtından kahramanlık kolay olur. Hapishanelerde o 80-90 yaşlarındaki komutanlarımız yatsın, bu beyler ve hanımlar da onların sırtından kahraman olsun” dedi.

Yargının altın çağında olduğunu, PKK ve FETÖ'yle mücadele ettiğini ancak zaman zaman hatalar yapılabildiğini belirten Perinçek “Şimdi biz burada kararın yanlışlığı doğruluğundan çok, nasıl Türkiye önündeki zor süreçte bu kararın getireceği sorunları yumuşatır ve tasfiye eder ona bakmalıyız. Zor, sancılı bir sürece giriyoruz. Burada sonuç itibariyle o insanlar hasta olacak, ameliyat olacak, ondan sonra bir takım trajediler yaşanacak. Hiç kimseyi kaybetmememiz lazım. Herkesi kazanmamız lazım. Kaldı ki bu komutanların hepsi benim de tanıdığım arkadaşlarımdır. Vatansever insanlardır. Cumhuriyetçi insanlardır. Karakterli, kişilikli insanlardır. Onun için bunlara karşı bizim dayanışma halinde olmamız lazım.”

Sivil Düşünce Haber Portalı