“Avrupa borsaları Asya sonrasında toparlandı”

Asya borsalarında yaşanan düşüş ardından Avrupa borsaları günü pozitif geçirdi. Ancak ABD vadelilerinde kayıpların henüz toparlanmadığı görüldü. Yarın gerçekleşecek Fed beyanatı, jeopolitik risklerdeki tırmanış ve çok da parlak geçmeyen bilanço sezonu piyasaların temkinli seyrine yol açıyor. Avrupa’da büyük endekslerde 0,3% ile 0,8% arasında değişen yükselişler görülürken, Nasdaq vadelileri yaklaşık 1,6% geriledi. S&P tarafında ise 1% civarında düşüş söz konusu. ABD 10 yıllık tahvil faizi 1,787% bölgesinde hareket ediyor.

 “Alman Ifo verisi beklentinin üzerinde açıklandı”

Ocak ayına ilişkin Alman Ifo İş İklimi Endeksi 95,7 puan olarak açıklandı. Önceki ay 94,8 olarak açıklanan endekse ilişkin beklenti 94,6’ydı.

“Petrol fiyatları sakin seyretti”

Petrol fiyatları dün yaşadığı etkili kaybın ardından bugün daha sakin bir seyir izledi. Amerikan Petrol Enstitüsü ve ABD Enerji Bilgi Dairesi’nin açıklayacağı stok rakamlarının yanı sıra Fed beyanatı ile üç kritik başlık yarın petrol fiyatlarını meşgul edebilir.

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Fed ve jeopolitik risk ana başlık olmayı sürdürüyor”

Fed’in yarın gerçekleştireceği para politikası beyanatına ilişkin temkinli bekleyiş sürüyor. Piyasa bir süredir bu yıl 4 faiz artırımı senaryosuna hazırlık yaparken, artan enflasyon ve Fed yetkililerinin ifadeleri nedeniyle daha fazla faiz artırımı ihtimali ortaya çıkmış ve piyasalardaki risk iştahını aşağı çekmişti. Yarın gerçekleşecek beyanatı ve Başkan Powell’ın açıklamaları Fed’in ne kadar şahin olacağıyla ilgili birçok ipucu içerebileceği için merakla bekleniyor.

“ABD tüketici güveni açıklanacak”

ABD’de TSİ 18:00’da Ocak ayına ilişkin tüketici güven endeksi açıklanacak Conference Board tarafından açıklanan endekse ilişkin beklenti 111,8 düzeyinde bulunuyor. Endeks Aralık ayında 115,8 düzeyinde açıklanmıştı.

“ABD’de bilançolar bu hafta Tesla ve Apple ile devam edecek”

ABD’de bilanço sezonu yakından izleniyor. Önceki hafta Netflix’in oluşturduğu hayal kırıklığı sonrasında bu hafta Tesla ve Apple gibi teknoloji devlerinin bilançoları takip edilecek. 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı