Geçtiğimiz yıl Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından canice katledilmişti. Katil Cemal Metin Avcı tutuklanıp cezaevine gönderildikten bir süre sonra savcılığa başvurarak 'Ek ifade vermek istiyorum' talebiyle kendi el yazısıyla 6 sayfalık ek ifade yazdı. Yazdığı ifadelerinde ismi geçen Muğla Cumhuriyet Savcısı D.Y'nin görevinden istifa ederek avukatlık mesleğine geri döndü.

Avcı el yazısıyla verdiği iğfadesinde, Pınar Gültekin'i suçlayarak aralarındaki yasak ilişkiyi eşine söylemekle tehdit ettiğini ve kendisinden sürekli para isteyerek şantaja uğradığını iddia etti. Avcı, sözkonu ifadesininbu ifadesinin bir bölümünde de Muğla Adliyesi'nde görevli savcı D.Y.'den bahsetti. 

Savcı D.Y.'nin de Pınar Gültekin ile ilişkisi olduğunu iddia eden Avcı, Pınar'ın düşük notları için savcının okul dekanı ve hocalarıyla görüştüğünü belirtti. Bu ilişkiden dolayı Pınar Gültekin'e baskı yapmaya çalıştığını öne sürerek Pınar'ın kendisine hiçbirşey yapamayacağını çünkü savcının bile kendisiyle başa çıkamadığını söyledi.

Avcı'nın ifadesinin ardından HSK, bir başmüfettiş görevlendirerek savcının tayini Erzurum'a çıktı. Savcı D.Y. izne ayrıldı ve ardından da görevine başlamadan HSK'ya istifa dilekçesini sundu. D.Y. dilekçesinde istifa gerekçesini 'ailevi sebepler' olarak belirtse de HSK'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.