Dünya borsaları Powell’ın açıklamaları sonrası düşük hacimle zirveye yakın seviyelerde seyrediyor. IMF toplantılarında enflasyondan çok aşının eşit dağıtılmamasına ve istihdam kaybına vurgu yapan Fed başkanı’nın söylediklerinde aslında yeni bir mesaj yok. Ama piyasalar güvercin sinyalleri tekrar tekrar duymayı seviyor.


Açıklama sonrası ABD 10 yıllık tahvilleri değer kazanırken dolar değer kaybediyor. Borsada büyüme ve döngüsel güçlenirken, değer, defansif ve bankalar geride kalıyor. Gelişmekte olan borsalar vaka sayılarındaki artış ve Asya borsalarındaki satışların gölgesi altında yükselişe katılamıyor.


Türkiye varlıklarında gelişmekte olan ülkelere paralel hafif satıcılı bir seyir görüyoruz. Yeni zirveler yapan vaka sayısı ve can kaybı hisse fiyatlarını etkilemeye başladı. Migros, Şok, Bim gibi gıda perakendesi hisseleri yükselirken havayolu şirketleri ve enerjide satışlar dikkat çekiyor. Son dönemin gözdesi otomotiv ve beyaz eşya şirketleri değer kaybediyor.


ABD vadelileri ve Asya hisselerine paralel Borsa İstanbul’da hafif pozitif bir açılış bekliyoruz. Endeks 1400 - 1430 arasında dar bir bantta seyrediyor. 1400 seviyesini zarar durdur olarak kullanarak hisse bazında seçici pozisyon almaya devam ediyoruz.


Salı günü yapılacak kabine toplantısında daha sıkı önlemler gelebilir beklentisiyle gıda perakendeleri pozitif ayrışmaya devam edebilir. Teknik bültende Şok Enerjisa ve Tekfen öne çıkıyor. Orta vadeli olarak Migros’ta pozisyon öneriyoruz. Yabancı girişlerine baktığımızda değerlemesi yukarı çekilen Erdemir pozitif ayrışıyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı