Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 11.322 artarak 2.746.158’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 685 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 68 kişi artarak 28.839’a yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.601.137 .
ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid-19’a karşı istediği ve daha önce Temsilciler Meclisinden geçen 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi Senatoda görüşülmeye başlandı.
Fed Başkanı Jerome Powell: Hedeflerimize ulaşmanın halen çok uzağındayız.
Powell: Fed, enflasyon hedefine ulaşmak için araçlarını kullanacak. Enflasyonda geçici bir artış görülmesi halinde sabırlı olacağız. Faiz artışı rehberliğimiz son derece açık ve oraya ulaşmak biraz zaman alacak. Para politikasında sıkılaşmaya gitmeden önce ele alınması gereken birçok konu var .
Powell: Enflasyon %2'nin altında ve baz etkisi ile yükselecek. Enflasyonda artışın tek seferlik olması daha yüksek ihtimal .
Parasal gevşemede değişiklik için hedeflere doğru gerçek bir ilerlemenin gerektiğini belirten Jerome Powell, "Hedeflerimize ulaşma sözümüze güçlü şekilde bağlıyız. İstihdamda artış beklemek için güçlü gerekçeler var ancak 2021'de tam istihdama ulaşılması pek mümkün değil" şeklinde konuştu.
Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri yeniden yükselişe geçerken endekslerde sert düşüşler yaşandı.
OPEC+, petrol üretimini Nisan'da değiştirmeme kararı aldıklarını açıklamalarının ardından petrol fiyatları hızlı yükseldi.
Ne Olacak?

Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfoYatirim
Hibya Haber Ajansı