Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 25.980 artarak 4.875.388’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.587 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 340 kişi artarak 40.844’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.480.381.
Sağlık Bakanı Koca: Yaz dönemi itibarıyla 18 yaş ve üstü herkesin aşılanması için yoğun bir çaba içindeyiz.
Coronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs itibariyle aralarında İngiltere, Ukrayna ve Çin'in de bulunduğu 15 ülkeden gelen yolculardan istenmeyecek.( Hong Kong Özerk Bölgesi ile Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, İngiltere, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya)
ABD Hazine Bakanı Yellen, Biden yönetiminin teşvik planlarının enflasyona neden olmayacağını düşündüğünü söyledi. Yellen, "Enflasyon gelecek yıllarda yakından izlenecek. Gerekmesi halinde enflasyonla başa çıkacak araçlara sahibiz" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: "2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 lira Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemesi gerçekleştireceğiz."
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına İsmail Ergüneş atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ise Ahmet Erdem ve Lütfihak Alpkan getirildi.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla "kripto varlık hizmet sağlayıcıları", suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler yönetmeliğine dahil edildi.
Islak imza olmadan banka müşterisi olma dönemi başladı.
IIF baş ekonomisti Robin Brooks, ABD Doları karşısında Türk Lirası için adil değer tahminini, Mart ayından bu yana ortamda yaşanan kötüleşmeden kaynaklı olarak 7,50'den 9,50'ye yükselttiklerini bildirdi.
İTO verilerine göre, Nisan’da geçen yılın aynı ayına kıyasla perakende fiyatlar %16,34, toptan fiyatlar %17,52 artış kaydetti.
İran: ABD’nin enerji, banka ve limanlara yönelik yaptırımlarının kaldırılması konusunda anlaştık.
Beyaz Saray, ABD'nin İran'a ekonomik yaptırımları kaldırmayı kabul ettiği haberlerini yalanladı .
ABD'nin Kuzey Kore ile nükleer konuda aşamalı bir anlaşmayı değerlendirdiği öne sürüldü.
Kuzey Kore, Amerika Başkanı Joe Biden’ı nükleer programı nedeniyle düşmanca politika izlemekle suçladı.
Doğal gazda konut ve sanayi abone gruplarının tarifelerinde %1, elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde ise %12 artışa gidildi.
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla kulübün şirketleşerek, Borsaya açılma işlemlerinin başlatıldığını açıkladı.
Tam kapanma nedeniyle konsolide olmayan bilançoların son açıklanma tarihleri 31 Mayıs’a, konsolide bilançoların son açıklanma tarihi 9 Haziran’a uzatıldı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Nisan ayı enflasyon verileri ve İmalat PMI açıklanacak.
Yurtdışı piyasalarda İmalat PMI verileri ve Fed Başkanı Powell’ın konuşması önplanda olacak.
Beyaz Saray, Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle yarından itibaren Hindistan'dan ABD'ye seyahatlere kısıtlama getirildiğini açıkladı.
Rusya, İran nükleer görüşmelerinde ilerleme sağlansa da birkaç hafta içinde çözüme ulaşılmasının muhtemel görünmediğini açıkladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, KOSGEB destek programıyla ilgili başvuruların bugün itibaren yapılabileceğini belirtti.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı