Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 10.512 artarak 5.117.374’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 920 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 223 kişi artarak 44.760’a yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.947.256.

Kademeli Normalleşme Tedbirleri açıklandı. Tedbirler 17 Mayıs – 1 Haziran arası uygulanacak.
Kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise Cuma 21.00'den Pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Covid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

Kademeli normalleşme döneminde yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek.
17 Mayıs-1 Haziran arasında, kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, halı saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede, Filistin’de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatına ilişkin konuları ele aldık.
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, uluslararası camianın da İsrail'e bu pervasız saldırıları karşısında güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 2021 yılının 2020’e göre salgın açısından “çok daha ölümcül” geçeceğini söyledi.

Akar'dan S-400 açıklaması: Durduğu yerde kimse için tehdit değil.

ECB toplantı tutanaklarında faiz beklentilerinin iyi şekilde çıpalanmış olmaya devam ettiği mesajı öne çıktı. Ekonomiye ilişkin risklerin kısa vadede aşağı yönlü, orta vadede ise daha dengeli olduğu ifade edildi.  ECB, ekonomik göstergelerin toparlanmanın ikinci çeyrekte başlayacağına işaret ettiğinin de altını çizdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera ofislerinin bulunduğu binayı hedef almasına ilişkin, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." dedi.
İngiltere Başbakanı Johnson, daha hızlı yayıldığını belirttiği Hint varyantının tam açılma planını sekteye uğratabileceğini söyledi.

İngiltere'de yetişkin nüfusun %69'una en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldı .
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma" derhal son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısı yaptı.
Süper Lig'de 2020-2021 sezonu şampiyonu Beşiktaş oldu.
 

Ne Olacak?

Yurtiçinde Bütçe Dengesi açıklanacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 15:00’da başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı