Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 4.883 artarak 5.409.027’ye yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 390 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 52 kişi artarak 49.576’ya yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.275.231.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul sadece Türkiye'nin değil, belki de dünyanın en çevreci projesi olarak hayata geçirilecektir . Kanal İstanbul'u yaklaşık 15 milyar dolarlık maliyetle, 6 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.
AB, Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımları 6 ay daha uzattı.
IMF, pandemi ile mücadele eden, özellikle gelişmekte olan ve düşük gelirli ülkelere yönelik hazırladığı 650 milyar dolarlık fona oybirliği ile destek verdi .
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Ermenistan'la barış anlaşması için hazırlıklar yapılmalıdır" dedi.
Binance İngiltere'de operasyonlarını durduruyor. İngiltere Mali Denetim Otoritesi, Binance‘dan İngiltere'deki faaliyetlerini durdurmasını istedi.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail’de yeni kurulan hükümetin Dışişleri Bakanı Lapid’le görüştü. Görüşmede İran’ın nükleer programı ön plana çıktı.
Sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği belirlenen İngiltere Saglık Bakanı Matt Hancock istifa etti . İngiltere'nin yeni Sağlık Bakanı Sajid Javid oldu.
İspanya, Sinovac aşısı yaptıran turistleri ülkeye kabul ediyor.
Hollanda'da kapalı alanlarda maske zorunluluğu kalktı .
Bangladeş, Brezilya, G.Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina uygulamasına 1 Temmuz'da son verilecek .
Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye’ye gelen ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina süresi 1 Temmuz'dan itibaren 10 güne düşürülecek .
2Ç21 konsolide olmayan bilançoların son açıklanma tarihi 9 Ağustos, konsolide bilançoların son açıklanma tarihi 19 Ağustos olarak açıklandı.
 
Ne Olacak?

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
Türksat 5A bugünden itibaren hizmete başlayacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı