Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 5.846 artarak 5.420.156’ya yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 510 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 53 kişi artarak 49.687’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.287.094.
Sağlık Bakanı Koca, spor müsabakalarının tedbirlerle seyircili oynanabileceğini açıkladı.
Ekonomi politikalarının eşgüdüm içerisinde daha bütüncül bir yaklaşımla oluşturulmasını ve daha etkin uygulanmasını sağlamak,  ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Varlık Barışı’na başvuru süresi 6 ay uzatıldı.
WSJ’de yer alan habere  göre, Biden yönetimi, denetim kurumlarının az sayıda şirketin hakim olduğunu algıladıkları endüstrilerin gözetimini güçlendirmeye yönlendiren bir kararname üzerinde çalışıyor.
Fransa’da delta varyantı yeni vakaların yaklaşık %20’sinde görüldü.
CNBC’de yer alan habere göre Formula 1, kripto para platformu ile 100 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması imzalayacak.
Tokyo'da coronavirüs kısıtlamalarının Olimpiyat dönemine kadar uzatılabileceği gündemde.
Rusya Merkez Bankası dijital ruble testleri için 12 bankadan oluşan  grup kurdu.
Ne Olacak?

Yurtiçinde Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
İngiltere’de büyüme, ABD’de ATP Tarım Dışı İstihdam ve Chicago PMI verileri açıklanacak.
OPEC+ Toplantısı yarın gerçekleşecek.
TCMB yatırımcı toplantısı yarın gerçekleşecek.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bugün Antalya'da görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak
Hibya Haber Ajansı