Ne Oldu?

Türkiye’de bir önceki gün bildirilen coronavirüs vaka sayısı 30.402 olarak açıklandı. Coronavirüs hasta sayısı 6.093 kişi artarak 539.291’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 195 kişi artarak 14.900’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 431.253.
Cuma günü Türkiye hakkında değerlendirme yapması beklenen Moody's Türkiye ile ilgili bir değerlendirme yayımlamadı.
Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ofisinden Dr. Irshad Ali Shaikh'in Türkiye’deki Covid-19 verilerinden haberdar olmadıklarını belirtmesinin ardından yaptığı "Sağlık sisteminde çöküş yaşanabilir" sözlerine ilişkin DSÖ'den açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü, söz konusu röportajın bazı basın yayın organlarınca yanlış yorumlandığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." dedi.
Sağlık Bakanı Koca: "Tedbirler ve kısıtlamaların etkisini görmeyi ümit ediyoruz. Tedbirlere uymak hepimiz için insani bir görevdir."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Kanuni, hırçın Karadeniz’de sondaja açılmak için hazırlanıyor. Kule birleşti. Geri sayım başladı." ifadelerini kullandı.
Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinde kongre seçimlerinin kritik ikinci turu için miting düzenleyip, eyaletteki Cumhuriyetçilere 5 Ocak'ta yapılacak seçim için sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.
ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden düzenlediği basın toplantısında, ekonomistlerin beklentisinin çok üzerinde açıklanan işsizlik rakamlarına değinerek, “Rakamlar ekonominin durduğunu gösteriyor” dedi.
Rusya Coronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, Moskova'daki 70 klinikte toplu aşılamanın başladığı belirtildi.
Almanya Sağlık Bakanı Spahn, Mart ayı sonuna kadar 11 milyon doz Biontech aşısının vatandaşların kullanımına hazır hale getirileceğini söyledi. Spahn, en geç yaz mevsiminde toplu aşılamaların başlayacağını ifade etti.
İstanbul Havalimanı, 28 Kasım ile 4 Aralık arasında Avrupa'da en çok seferin yapıldığı havalimanı oldu.
ABD, Japonya ve Fransa'nın, Doğu Çin Denizi'nde ortak tatbikat yapacağı iddia edildi.
Arjantin'de serveti 200 milyon pesoyu (2,4 milyon dolar) aşan kişilerden bir seferlik özel vergi alınmasını içeren yasa tasarısı, Senato'da onaylanarak yasalaştı.
Ne Olacak?

İçeride Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, yurt dışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
TBMM, 2021 yılı Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmeleri bugün başlayacak.
T CMB, 2021 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini 16 Aralık 2020 tarihinde saat 10.30’da yayımlayacak.
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde coronavirüse karşı geliştirilen yerli aşıda Faz 1 çalışmaları 14 Aralık itibarıyla tamamlanacak. 15 Aralık'tan sonra ise Faz 2 çalışmalarına geçilecek.
İngiltere’de ilk coronavirüs aşısının yarın yapılacağı açıklandı.
Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı