Ne Oldu?

Türkiye’de bir önceki gün bildirilen coronavirüs vaka sayısı 33.198 olarak açıklandı. Coronavirüs hasta sayısı 6.593 kişi artarak 552.304’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 211 kişi artarak 15.314’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 441.515.
Libya’nın Marsa Susa açıklarında durdurulan ve para cezası uygulanan gemi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı . Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bu uygulamayı kuvvetle kınıyoruz. Geminin planlı seferine yeniden başlamasını sağlayacak adımlar derhal atılmalıdır" denildi.
Dünya Sağlık Örgütü: Aşılar Covid-19'a karşı bağışıklık duvarı oluşturmaktan çok uzakta .
ABD Hazine Bakanı Mnuchin Temsilciler Başkanı Pelosi'ye Covid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik 916 milyar dolarlık destek paketi teklifi sundu.
Donald Trump'ın sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemeyi içerdiği için veto edeceğini söylediği 740 milyar dolarlık Savunma Bütçesi Tasarısını Temsilciler Meclisi 78'e karşı 335 oyla onayladı.
Teksas eyaleti, Başkan Donald Trump'ın 3 Kasım başkanlık seçimi sonucunu değiştirme çabalarına destek vermek amacıyla Georgia, Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin eyaletleri aleyhine ABD Anayasa Mahkemesi'nde dava açtığını açıkladı.
AB ve İngiltere Brexit anlaşmasının uygulanma prensipleri ve özellikle İrlanda ile Kuzey İrlanda Protokolü konusunda anlaşmaya vardı.
Rusya Sağlık Bakanı: 10 Aralık'tan sonra Rusya'nın tüm bölgelerine Sputnik V aşısı tedariği başlayacak.
Ne Olacak?

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
10-11 Aralık tarihlerinde AB Liderler Zirvesi gerçekleşecek.
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı