BIST100… Global Hisse Senedi Piyasalarında Risk İştahı Olumlu… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi geçen haftaki kayıplarını geri alma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Global hisse senedi piyasalarındaki risk iştahındaki artışa bağlı olarak BIST100 endeksi %1.27 değer kazancıyla 1,511 puana yükseldi. ABD’de mali teşvik paketi konusundaki çalışmalar hız kazanmış durumda. Diğer taraftan aşıların etkinliğine dair bulgular global hisse senedi piyasalarına destek oluyor. Bugün yurt dışı piyasalardaki alıcılı seyir devam ediyor. Endeksin yurt dışındaki risk iştahına paralel olarak güne artıda başlaması beklenebilir. Alımların hız kazanması durumunda 1,530 puan seviyesindeki direnç noktasının yukarı yönlü zorlanması beklenebilir.

 

 

Şirket Haberleri… AKBNK… Şirket 4Ç20’de 1,59 milyar TL piyasa beklentisinin üzerinde 1,84 milyar TL net kar açıkladı. Şirket geçen senenin aynı döneminde 1,33 milyar TL net kar açıklamıştı…SISE… Şirket 4Ç20’de 622 milyon TL piyasa beklentisinin üzerinde 677 milyon TL net kar açıkladı. Şirket geçen senenin aynı döneminde 764 milyon TL net kar açıklamıştı.

 

 

USDTRY…7.10 Seviyelerinden Tepki Alımlarıyla Karşılaştı…. Dün sabah saatlerinde 7.10 seviyesinin altına kadar gerileyen Dolar TL kuru, günü 7.20 seviyesinin üzerinde kapadıktan sonra bugünkü tüketici enflasyonu verisi öncesinde 7.18 seviyelerinde yataya yakın bir görünüm sergiliyor. Bugün açıklanacak tüketici enflasyonunda ortalama piyasa beklentisi aylık %1.5 olacağı yönünde.

 

 

EURTRY…8.63 Seviyelerinde…TL varlıklar majör para birimleri karşısındaki pozitif görünümünü sürdürüyor. Risk iştahındaki yükselişle birlikte gelişen piyasa ülke para birimleri yükselişe geçerken, TL pozitif ayrışıyor. Euro TL kuru 8.56 seviyelerine kadar geriledikten sonra bugün 8.63 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… PMI Verileri ve Euro Bölgesi Tüketici Enflasyonu Takip Edilecek… Euro bölgesinde aşı tedariğine ilişkin endişeler ve önlemlerin ekonomi üzerindeki etkileri Euro varlıkların zayıf bir görünüm sergilemesine yol açmakta. Sabah saatlerinde 1.2040 seviyelerinde yataya yakın bir görünüm sergileyen paritede, PMI verileri ve Euro Bölgesi tüketici enflasyonu verisi takip edilecek. Eski ECB Başkanı Draghi’nin İtalya’da hükümet kurması bekleniyor, Euro boğaları için olumlu bir haber olarak öne çıkıyor.

 

 

XAUUSD… Yeni İşlem Gününde Yatay Bir Görünüm Sergiliyor… Altın mali teşvik paketi ve enflasyon beklentileriyle birlikte yeni aya yükselişle başladıktan sonra yönünü aşağı çevirdi. Altının ons fiyatı yatay bir seyirle 1,840 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GAUTRY…425 TL Seviyesine Geri Çekildi… Bu hafta Dolar karşısında %1.5’un üzerinde değer kazanan etkisiyle zayıf bir görünüm sergilemeyi

sürdürüyor. Ons altın fiyatlarındaki zayıf seyirle birlikte gram altın 425 TL seviyelerine geri çekilmiş durumda.

 

 

BRENT…Petrol Fiyatları Son 1 Yılın En Yükseğinde… ABD ve Çin’in petrol stoklarındaki azalmayla birlikte petrol fiyatlarına son 1 yılın zirvesini gördü. Biden’ın 1.9 trilyon dolar tutarındaki mali teşvik paketi konusundaki kararlılığı enerji fiyatlarına yukarı yönlü destek oluyor. Brent petrol vadeli piyasalarda 57 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

S&P500… Risk İştahındaki Artışa Paralel Olarak Pozitif Seyir Devam Ediyor… ABD endeksleri mali destek paketine yönelik iyimserlikle günü artıda tamamladı. S&P500 endeksi vadeli işlemlerde Alphabet ve Amazon’un güçlü bilançolarıyla yükseliyor. S&P500 endeksi dün %1.39 yükselişle 3,826 puana yükseldi.

Kaynak.Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı