Prens Philip'in ölümüne ilişkin İngiltere Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 99 yaşındaki Philip'in "Windsor Sarayı'nda huzur içinde" hayata veda ettiği duyuruldu.

Prens Philip kimdir?

Yunanistan Kralı I. Georgios'un torunu olan Philip, Yunanistan Prensi Andreas'ın oğlu olarak 10 Haziran 1921'de Korfu Adası'nda dünyaya geldi. 1922'de Yunanistan'ın mağlubiyeti ile sonuçlanan Osmanlı-Yunan Savaşı'nın ardından ailesinin sürgüne gönderilmesi nedeniyle ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Çocukluğunun ilk yıllarını Fransa'da geçiren Philip, eğitimini İngiltere, İskoçya ve Almanya'da tamamladıktan sonra 18 yaşında Büyük Britanya vatandaşından önce İngiltere Kraliyet Donanması'na girdi.

II. Dünya Savaşı'nda subay olarak görevb alan Philip, Elizabeth ile 1947 yılında evlendi. Philip'in Alman asıllı olması nedeniyle İngitere toplumu ile bazı Kraliyet mensupları tarafından onaylanmasa da 74 yıl devam etti. Edinburgh Dükü unvanının yanı sıra Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanını da taşıdığı halde yaşamı boyunca Kraliçe Elizabeth'in gölgesinde kaldı.