Zirveden önce Putin, toplantının "verimli" olmasını umduğunu söyledi. Öte yandan Biden'in göreve başlamasının ardından iki liderin ilk görüşmesinin 4-5 saat sürmesi bekleniyor. Liderlerin gündeminde casusluktan silah kontrolüne, Ukrayna ve Beyaz Rusya'dan insan haklarına kadar pek çok konu var.
İsviçre'nin Cenevre kentinde göl kıyısında yer alan "Villa La Grange" isimli konak, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilk görüşmesine ev sahipliği yapıyor. Polis konağı kordon altına aldı ve zırhlı araçlar sokaklarda dolaştı.
Köşkün bulunduğu parkta polis köpeklerle devriye gezerek bomba arıyor.

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA
Bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirve başladı.Rusya Devlet Başkanı gazetecilere verdiği demeçte, "Umarım bu toplantı verimli olur" dedi.

NAKLİYE PROTESTOSU
Ancak şehir aynı zamanda renkli anlara da sahne oluyor. Cenevre'de Putin benzeri, Putin'den önce ortaya çıktı. Rus protestocu, Putin'in yaz tatillerinde giydiği askeri pantolonun içinde göründü.
Putin maskeli gösterici, Kıbrıslı Rum muhalif Alexei Navalny'nin içinde bulunduğu kötü duruma dikkat çekmek için yapılan protestonun bir parçasıydı.
Putin ve Biden görüşmesinin 4-5 saat sürmesi beklenen zirvenin gündeminde çok sayıda tartışma konusu var. Casusluktan silah kontrolüne, Ukrayna ve Beyaz Rusya'dan insan haklarına kadar birçok konu tartışılacak.
Rusya ve Amerika taraflarının zirveden beklentileri düşük.İki lider birlikte yemek yemeyecek veya ortak basın toplantısı düzenlemeyecek. Öte yandan ABD-Rusya ilişkileri 2014 yılında Moskova'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle birlikte bozulmaya başladı. Mart ayında Biden'ın Putin'i "katil" olarak tanımlamasıyla zirveye ulaştı. Son krizde her iki taraf da büyükelçilerini geri çekti. Elçiler hala dönmedi.