Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da kısmi askeri seferberlik ilan etti.

Putin'in açıklamasından bazı satır başları şöyle:

"Donetsk, Luhansk ve Herson ve Zaporijya bölgeleri referandum düzenleme kararı vermiş ve biz de Rusya olarak bu ülkelerin bağımsızlığına destek verme kararlılığımız sürdürmektedir. Donetsk ve Luhanks’ın bağımsızlığını destekliyoruz.

Bugün silahlı kuvvetlerimiz, cephede sadece Neonazilere karşı değil, aynı zamanda yabancı güçlere karşı da savaşmakta ve karşımızdaki güçlere karşı ülkemizi korumak, egemenliğimizi korumak için yeterince güçlüdür. 
Halkımızın güvenliğini sağlamak ve kurtarılmış bölgelerin savunmasında Rusya Federasyonu’nda tam seferberlik konusunda bir ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Bu noktada tüm Silahlı Kuvvetlerimizin ve hizmet verenlerin orduya çağırılması gerekmektedir. Bu kişilerin ek eğitim alması ile bu konuda kısmi seferberlik bugün Federal Meclis’te açıklanacaktır. 21 Eylül itibariyle bu bölgelere her türlü ihtiyaç duyulan askeri desteğin sağlanması mümkün olacaktır. Bu şekilde kısmi seferlikle bu bölgelerde bağımsızlığını korumak için ek önlemler alınacaktır. Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını destekliyoruz.

Bu bölgelerin liderleri ve ordu komutanlarının da varlığının artırılmasının yanı sıra askeri ekipman üretiminin de artırılmasıyla her türlü finansal, askeri kaynaklar da hükümet tarafından hızla artırılacaktır. Bölgedeki sorumsuz politikacılar savunma silahlarından bahsetmiş bunları Ukrayna’ya sağlamış ve bunlarla Rus halkına karşı terör saldırıları gerçekleştirilmiştir.

Her türlü silah, uydularla NATO, Rus topraklarındaki baskıyı her geçen gün artırmaktadır. Bu sebeple Rusya, mücadele için her türlü adımı atacağını söylemiştir. Zaporijya Nükleer Santrali’ne yapılan saldırılarla, Ukrayna’nın eski liderlerinden de sürekli bir Rusya’nın nükleer silahlar kullanacağı şeklinde açıklamalar gelmiştir. Bizim başka yıkım silahlarımız da var. NATO’dan daha gelişmiş silahlarımız da var ve ülkemizin toprak bütünlüğünü ve Rusya’yı korumak için bunların hepsini kullanmaya hazırız. Rusya halkı ülkemizin bağımsızlığının ve toprak bütünlüğünün korunacağından emin olabilirler."


Hibya Haber Ajansı