Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin, Merkel ve Macron yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele çabalarının birleştirilmesi konularının konuşulduğu belirtildi.

Rus Sputnik V aşısının AB’de tescil edilme olasılığı ve bu aşının Avrupa ülkelerine olası tedariki ve ortak üretimine ilişkin karşılıklı değerlendirmeler ile Rusya ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin ele alındığı belirtildi.

Rusya, AB ile normal, siyasal niteliğini yitirmiş bir etkileşimi yeniden tesis etmeye hazır olduklarını vurguladı. Ukrayna'daki çatışmaların da ele alındığı görüşmede Minsk Anlaşması’nın alternatifsiz olduğu belirtildi. Libya ve Suriye'deki iç karışıklık ile İran’ın nükleer programına ilişkin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın korunması- uygulanması ve bu yöndeki adımların daha fazla koordine edilmesi konuları da ele alındı.

Putin, Belarus’un egemen bir devlet olduğunu ve dolayısı ile iç işlerine dışardan müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek Rus muhalif Aleksey Navalnıy ile ilgili davaya ilişkin soruları yanıtladı.