“PwC olarak, Türkiye’de 40 yıla dayanan engin deneyimimizi ve PwC’nin küresel gücünü yanımıza alarak müşterilerimize her zaman en kaliteli hizmetleri sunuyoruz. PwC Türkiye’nin liderliğini üstleneceğim dönemde de geleceğe uzanan yenilikçi bakış açımız, üst düzey teknoloji kullanımımız ve büyük bir enerji ile toplumda güven oluşturmaya ve önemli sorunlara çözüm üretmeye devam edeceğiz. Çok değer verdiğim çalışanlarımız ve ortak grubumuz ile piyasadaki liderliğimizi güçlendirecek ve hayal ettiğimiz geleceği yaratacağız. Şirketimizi hep birlikte değişime öncülük ederek geleceğe taşıyacağız.”

 

PwC Türkiye liderliği bayrağını Cenk Ulu’ya devredecek olan Halûk Yalçın,  

“Bu güzel ülkenin her zaman yükselen yıldızlarından biri olan PwC Türkiye’nin son 8 yıllık döneminde üstlendiğim görevi topluma ve tüm paydaşlara değer katabilmenin gururu ile bir başka ortağıma devrediyorum. Liderlik bayrağımızı devralan sevgili Cenk Ulu; onu geleceğe koşmaya devam edeceğimiz bir döneme öncülük etmenin büyük sorumluluğu ile taşıyacak. PwC Türkiye olarak hep birlikte fethedilecek yeni kalelere, bu güzel ülkeye verilecek daha nice hizmetlere koşacak; şirketimize, ülkemize, yaşlı dünyamıza, gencecik ve umut dolu geleceğimize hiç durmadan değer katacağız. Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

 

Cenk Ulu kimdir?

Kariyerine 1996 yılında Gümrük Müsteşarlığı’nda başlayan Cenk Ulu, PwC Türkiye’ye 2001 yılında katıldı. Gümrük ve Dış Ticaret Uygulamaları, Dolaylı Vergiler, Yatırım Teşvik uygulamaları başta olmak üzere pek çok vergi alanında uzmanlaşan Cenk Ulu 2007 yılında PwC Türkiye Vergi Hizmetleri şirket ortaklığına kabul edildi. PwC Türkiye’de Vergi Teknolojileri Hizmetlerini hayata geçiren ekibin ve Müşteri Eğitimleri Bölümü’nün liderliğini yürüten Cenk Ulu aynı zamanda PwC Türkiye Dolaylı Vergi Hizmetleri Lideri olarak görev yapıyordu.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olan Cenk Ulu, Nottingham Üniversitesi'nden MBA derecesine de sahiptir. Ulu'nun "Dış Ticarette Standardizasyon Uygulamaları" konusunda gümrük uzmanlık tezi ve "Türkiye'de Batı Ortak Girişimleri" konusunda MBA tezi bulunmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Uluslararası Ticaretin Vergilendirilmesi" konusunda ders vermekte olan Cenk Ulu evli ve 2 çocuk sahibidir.

 


Hibya Haber Ajansı