Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan ve beraberindeki heyeti başkent Nairobi'deki cumhurbaşkanlığı sarayında ziyaret etti.
Resepsiyon sırasında Suudi bakan, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın selamlarını iletirken, Kenyatta da bu duyguların karşılığını verdi.
Kenya cumhurbaşkanı, Krallığın Afrika kıtasında güvenlik, istikrar ve çatışma çözümünün temellerini oluşturmadaki bölgesel ve uluslararası çabaları desteklemedeki rolüne övgüde bulundu. Ayrıca, Krallığın geçen yıl G20 başkanlığı aracılığıyla koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgınıyla mücadelede küresel çabaları desteklemedeki rolüne değer verdiğini söyledi.
Yetkililer, iki ülkenin hedeflerine hizmet etmek için ikili ilişkileri her alanda ilerletmenin yollarını gözden geçirdiler ve bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile ortak çıkarlar hakkında görüştüler.
Prens Faysal, resmi ziyareti sırasında Kenyalı mevkidaşı Raychelle Omamo ile de bir araya geldi ve işbirliğini artırmanın yollarını görüştü.
Krallığın dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, Kenya ve Suudi Arabistan'ın "her iki ülkenin çıkarlarını daha da ileriye çıkarmak için ilişkilerini ilerletmeyi dört gözle beklediklerini" belirtti.
Toplantının sonunda Suudi dışişleri bakanı, Kenya hükümeti ve halkına daha fazla ilerleme ve refah dileyerek ziyaretin anıt kaydını imzaladı.
Prens Faysal, Krallığın Nairobi büyükelçiliğinde Kenya Parlamentosu Başkanı Justin Muturi ile de bir araya geldi.
Görüşmede, her iki ülkenin de hedeflerine ulaşabilmesi için meclis işbirliğinin güçlendirilmesinin önemi ele alındı.