Yoğun yağış nedeniyle Fındıklı ilçesinde dereler taştı ve yollar trafiğe kapatıldı. Kimi ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Binalarda mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Rize'de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel ve heyelan faciasında 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. 236 binanın hasar gördüğü faciada kaybolan 2 vatandaş ise halen aranıyor.

DÜN METEOROLOJİ UYARDI
Bir önceki facianın izlerini henüz kapatamayan Rize için dün Meteoroloji'den ürkütücü bir uyarı geldi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün Rize'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Yağışların yerel ve çok kuvvetli olması ve şiddetinin metrekareye 70 ile 100 kilogram arasında olması beklendiğinden olası sel, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.
Geçen hafta felaketi yaşayan Rize'yi yine sel bastı! 

BODRUM KATLARI SEL
Söz konusu yağışlar Fındıklı ilçesinde etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağmurun ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezindeki cadde ve caddeler göle dönüştü.

YAĞMUR ETKİSİ DEVAM EDİYOR
Fındıklı Mahallesi'nde bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su basan binalarda mahsur kalanlar için kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yağışların devam ettiği kentte bazı köy yolları da ulaşıma kapatıldı. Yağış Artvin'in Arhavi ilçesinde de etkili. İlçede bazı derelerin taşması sonucu meydana gelen heyelan sonucu köy yolları trafiğe kapatıldı.