Zaharova, “Batı'nın Belarus için neden delirdiği sorusunun cevabı burada. İki ülke arasındaki normal üretken etkileşim NATO'nun planlarında yer almıyor. Bu, karşılıklı yarar sağlayan entegrasyonun doğal seyrini önlemek için, birinin veya diğerinin iç işlerine sürekli olarak müdahale etmek ve ardından ikisini aynı anda yapmak gerektiği anlamına gelir.
Zaharova, NATO yetkililerinin hayali tehditlere değil, "ABD'deki iç teröre" dikkat etmelerini de önerdi.
Belarus Başbakanı Roman Golovchenko daha önce Moskova ve Minsk arasındaki entegrasyonu derinleştirmek için birlik programlarını "rötuşlama" planlarını açıklamıştı. Rusya'nın Minsk Büyükelçisi Yevgeniy Lukyanov da gerekli yol haritalarının neredeyse tamamının hazır olduğunu ve yakın gelecekte liderlerin onayına sunulacağını belirtti.
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko, her iki ülkenin de daha önce dışarıdan büyük baskı hissettiğini belirterek, ikili işbirliğinin devamının her iki taraf için de faydalı olacağını vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in ‘Rusya-Belarus iş birliğinden endişeliyiz’ açıklamasını yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya ve Belarus arasındaki normal etkileşimin NATO’nun planlarına dahil olmadığını belirtti
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in İttifak’ın her bir müttefikini ‘Minsk ve Moskova'dan gelebilecek herhangi bir tehdide karşı’ korumaya hazır olduğu şeklindeki açıklamasını Telegram kanalından değerlendirdi.
Zaharova, “İşte size Batı’nın neden deli gibi Belarus’un üzerine geldiği sorusunun yanıtı. İki ülke arasındaki normal verimli etkileşim NATO'nun planlarında yer almıyor. Demek ki karşılıklı yarara dayalı entegrasyonun doğal seyrini önlemek için sürekli olarak ya birinin, ya da diğerinin, sonra da aynı anda her ikisinin de iç işlerine müdahale etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Zaharova ayrıca, NATO yetkililerine hayali tehditlere değil, ‘ABD’deki iç terörizme’ dikkat etmelerini önerdi.
Daha önce Belarus Başbakanı Roman Golovçenko, Moskova ve Minsk arasındaki entegrasyonun derinleştirilmesi ile ilgili birlik programlarını ‘rötuş etmeyi’ planladıklarını açıklamıştı. Rusya’nın Minsk Büyükelçisi Yevgeniy Lukyanov da gerekli yol haritalarının neredeyse tümünün hazır olduğunu ve yakın gelecekte liderlerin onayına sunulacağını ifade etmişti.
Daha önce Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, her iki ülkenin de dışarıdan muazzam bir baskı hissettiklerini belirtmiş ve ikili iş birliğinin devamının iki tarafın da yararına olacağını vurgulamıştı.