Piyasa Gündemi

Rusya – Ukrayna savaşını sona erdirmek için devam eden diplomatik girişimlere ek olarak son dönemdeki bazı haber akışları ve açıklamalar jeopolitik endişelerin bir miktar yatışmasına ve önümüzdeki günlerde bir çözüme varılacağına ilişkin beklentilerin güç kazanmasına katkı sağlıyor. Küresel risk iştahında ve riskli varlıklarda bir miktar toparlanma çabası gözlenirken, buna karşın Rusya – Ukrayna arasında süregelen savaş hali ve atılan yaptırım adımları risk oluşturmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
•    15:30 ABD – ÜFE / Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Jeopolitik endişelerin bir miktar yatışmasıyla küresel hisse piyasalarında bir miktar toparlanma çabası etkili oluyor. Rusya – Ukrayna cephesindeki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir. BIST-100 Endeksi yurt dışından da aldığı destekle dün günü %1,69 oranında yükselişle 2.088,48 puandan tamamladı. ABD borsaları akşam saatlerindeki satışlarla günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,80 – 14,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 14,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Ukrayna – Rusya arasındaki görüşmelere yönelik olumlu beklentiler haftaya pozitif başlanmasını sağlarken içeride FROTO ve KCHOL özelinde haber bazlı yaşanan yükselişler endeksteki yükselişe destek sağladı. Dünkü yükselişle birlikte endeks konsolide kanalı içindeki ilk kademe direnci olan 2.065’i aşarak ocak ayı içerisinde görülen zirvelerin bulunduğu 2.100 civarını test etmeye başladı. Bugün yukarıda izleyeceğimiz en önemli seviye bu kanalın üst bandını da oluşturan 2.103 olacak. Buranın üzerinde olacak kapanışlar kısa vadeli yukarı yönlü hareketleri hızlandırabilir. 2.065 altına yeniden sarkılması ise teknik baskının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle bugün için izleyeceğimiz referans seviyemiz 2.065 olacak.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı