Piyasa Gündemi

Mutasyon endişeleri, vaka ve kayıp sayılarında görülen rekor seviyeler ile özellikle Avrupa genelinde tedbirlerin uzatılabileceği ve sıkılaştırılabileceğine dair gelen açıklamalar risk iştahı üzerinde aşağı yönlü risk ve baskı oluşturuyor. Salgın kaynaklı gelişmeler ve tedbirlerin ekonomik görünüm üzerindeki etkisi izlenmeye devam edilecek. S&P, cuma günkü Türkiye not değerlendirmesinde beklentilere paralel bir değişikliğe gitmedi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Reel Kesim Güveni Önem: Orta
•    10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka artışları ve sıkılaşan tedbirler salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutarken, küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Yurt dışında zayıflayan görünüme paralel düzeltme hareketlerinin yaşandığı BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,59’luk düşüşle 1.542,45 puandan tamamladı. Güçlü gelen PMI rakamlarına rağmen zayıf bir görünümün etkili olduğu ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,39 – 7,40 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,41’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de önceki haftanın ardından geçtiğimiz hafta da son yükselen trend test edildi. Haftaya başlarken bu trend cuma günkü sarkmanın etkisi ile 1.533 civarında bulunuyor. Geçtiğimiz hafta içinde yeni zirveler görülmesine karşın haftanın son iki gününde tıpkı önceki hafta olduğu gibi satıcılı bir tablo oluştu. Görülen yeni zirvelerin teknik göstergeler tarafından desteklenmesi ile oluşan negatif uyumsuzluklar ve hacimlerin görece düşük kalması ise negatif işaretler oldu. BIST 100’de son iki haftada test edilen bahsettiğimiz bu trendin kırılması satış baskısını artırabilir. Yukarıda ise son iki haftada görülen zirve seviyelerin bulunduğu 1.568 ve 1.582 izlediğimiz güçlü direnç seviyeleri olacak.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı