Sedat Peker, tweet'inde kardeşi Atilla Peker'in savcılığa gittiğini ve 1996 yılında öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı hakkında soruşturma başlattığını duyurarak, "Bakın, daha ne davalar açılacak’’dedi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Atilla Peker'in dilekçesi üzerine Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'nın 1996 yılında öldürülmesine ilişkin soruşturma başlattı.
Peker, 23 Mayıs'ta yayınlanan 7. videosunda, 1996 yılında dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in ricası üzerine kardeşi Atilla Peker'i çözüm yanlısı ve barış peşinde koşan Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmesi için görevlendirdiğini söyledi.
Aynı gün Muğla'nın Fethiye ilçesinde "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Atilla Peker, illa Peker, savcılık ifadesinde, Eken’le birlikte Adalı’yı öldürmek üzere Kıbrıs’a gittiğini, Adalı’nın evinin çevresinde keşif yaptıklarını, cinayeti işlemeden geri döndüklerini, Eken’in daha sonra kendisine “Atilla biz Kıbrıs işini hallettik” diyerek Adalı’nın öldürüldüğünü söylediğini itiraf etmişti.
Eken ise “Adalı’yı tanımıyorum. Olayın araştırılması için suç duyurusunda bulunacağım” demiş, o dönem Kıbrıs’a artan PKK faaliyetlerini araştırmak için Ağar’ın görevlendirmesiyle gittiğini, yanına Atilla Peker’i de aldığını söylemişti. Eken, devlet görevlisi olmayan Peker’i ‘devlet stratejisi‘ nedeniyle yanına aldığını ifade etmişti.

Peker, sürekli tekrarladığı “Bir tripoda, kameraya yenileceksiniz!” cümlesini yazdığı tweet’inde şunları kaydetti:
“Kardeşim Atilla Peker Anadolu Örgütlü Suçlar Savcılığının daveti üzerine polislerin takibinde olarak yoldadır. Konu Kutlu Adalı cinayeti.” paylaşımını yaptı.