Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen proje ve altyapı çalışmaları yedi ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak doğal gaz arzı sağlandı.

Doğal gazın ulaştırılmasıyla birlikte, fabrika ve sanayi tesisleri için önemli gider kalemlerinden olan enerji giderlerinin düşmesinin yanı sıra, karbon emisyonu azalacak ve hava kalitesinde de iyileşme sağlanacak.

Siirt’te 2012 yılında doğal gaz yatırımlarına başlayan Aksa Doğalgaz; ekonomik, güvenli, çevreci ve konforlu enerji kaynağı doğal gazın kullanımını yaygınlaştırmak için aralıksız çalışmaya devam ediyor. Son sekiz yılda Siirt merkez ile Kurtalan ve Tillo ilçelerine 313 kilometrelik şebeke hattı kazandıran Aksa Doğalgaz, Siirt ve ilçelerinde toplam 33.351 abonenin doğal gaz konforundan yararlanmasını sağlıyor. 

Aksa Doğalgaz son olarak temmuz ayı içerisinde, proje ve altyapı çalışmalarını yedi ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak Siirt Organize Sanayi Bölgesi’ne doğal gaz arzı sağladı. Doğal gazın ulaştırılmasıyla birlikte fabrika ve sanayi tesisleri için önemli gider kalemlerinden olan enerji giderlerinin azalması; doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla şehrin havasının hem ölçülebilir hem hissedilebilir oranda temizlenmesine destek olunması hedefleniyor.


Hibya Haber Ajansı