AKMGY & ANELE & BEYAZ & CMBTN – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Mart’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

AKBNK – 182 gün vadeli 396,1 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

AEFES –

Şirketin 2020 yılının 4. Çeyreğinde konsolide satış hacminin %4,9 oranında, konsolide net satış gelirlerinin %28,1 oranında, konsolide FAVÖK’ünün de %38,1 oranında arttığı açıklandı.

Şirketin 2020 yılında konsolide satış hacminin %1,2 azaldığı, konsolide net satış gelirlerinin %15,9, konsolide FAVÖK’ünün %25,5 arttığı açıklandı.

Şirketin 2021 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

 

ANSGR – Fitch tarafından şirketin Uluslararası Finansal Güçlülük notunun ve Ulusal Finansal Güçlülük notunun teyit edildiği, Uluslar arası Finansal Güçlülük Notu görünümünün ise Negatiften Durağana revize edildiği açıklandı.

CRDFA – 167 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

DARDL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 85 milyon TL’den 595 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

DERAS – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Vizyon Global ile Silver markasıyla ayakkabı boyası üreten Çığır Kimya arasında bayilik görüşmeleri için bir ön protokol imzalandığı açıklandı.

DENGE –

Şirket iştiraki Fer Yapı’nın Almanya Hamburg’da 258.269 m 2 ’lik araziyi geliştirmek amacıyla 6,5 milyon euro bedelle satın alma konusunda IVG mbh ile anlaşma sağladığı ve Satış Vaadi Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Şirket sermayesinin %12,45’ini temsil eden 6.225.000 adet A grubu imtiyazlı paylarının 4.325.000 adedinin borsa dışında Erdal Kılıç tarafından satın alınması nedeniyle Erdal Kılıç’ın, Şirket’in diğer pay sahiplerine yönelik pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla 3,17 TL’lik  zorunlu pay alım teklifine ilişkin hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

DZGYO – Şirketin İstanbul Sarıyer’deki Le Chic Tarabya projesinin inşaat faaliyetlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen incelemeler sebebiyle ara verilmesi sonrasında, Bakanlık tarafından yürütülen incelemelerin tamamlandığı ve tamamlanmış proje inşaatının tamamlanarak iskan alındığı açıklandı.

EKGYO – Şirket portföyünde yer alan arsa üzerinde geliştirilecek İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumun 9 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

FADE – Şirket bünyesindeki Novada Menemen AVM’nin marka lisansının "Novada Menemen" ismi ile süresiz olarak tescil edildiği açıklandı.

HALKB – 98 gün vadeli 303 milyon TL ve 98 gün vadeli 662 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.

GUBRF – Şirkete ait Söğüt Altın Madeni Projesi ile ilgili olarak, ÇED Başvuru Dosyası’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı e-ÇED sistemine yüklendiği ve proje için ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı.

INTEM & INVEO & VAKFN – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Mart’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.

MEGAP – Şirketin Adıyaman Besni OSB’deki fabrika yerleşkesinde 2021 Ekim ayında tamamlanması beklenilen aylık 900 ton işlem kapasiteli kumaş boya ve apreleme işi üzerine tesis kurulması ve 80 milyon TL maliyeti olacağı öngörülen yeni yatırım için 6. Bölge kapsamında yeni bir yatırım teşvik belgesi alınması için Alfa Global’e yetki verilmesine karar verildiği açıklandı.

PAPIL – Şirket ile müşterisi arasında imzalanan sözleşme kapsamında 1,1 milyon dolar bedelli Biyometrik Okuma Cihaz ve Yazılımı ile 1,5 milyon TL iş ile ilgili sözleşme imzalandığı açıklandı.

SAYAS – Şirketin Kanada'da yerleşik Marmen Inc. ile yaptığı görüşmeler sonucunda onaylı tedarikçi olarak kabul edildiği, rüzgar kulesi iç aksamlarına ilişkin 1,3 milyon dolar tutarında bir teklif sunduğunun açıklanması kapsamında, teklifin onay ve kabul işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

SARKY – Kastamonu Hanönü’deki Şirkete ait  maden sahasında arama izin talebinin reddine dair Orman Genel Müdürlüğü'nün ret kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talepli açılan dava kapsamında, davanın kabulüne karar verildiği ve İdare tarafından temyiz başvurusunda bulunulması sonrasında, davalı İdare'nin temyiz başvurusu Danıştay tarafından reddedildiği ve kararda düzeltme yoluna başvurulduğu açıklandı.

SONME – Şirket iştiraki Sönmez Çimento’nun Liman  İşletmeciliği faaliyetiyle ilgili  olarak, 3.Kişilere yükleme hizmeti verme  ruhsatının alındığı ve ilk yükleme  hizmetinin gerçekleştirildiği açıklandı.

SNGYO – Şirket’in aktifinde bulunan bazı malvarlığı unsurlarının yeni kurulacak Kızılbük Gayrimenkul unvanlı bir gayrimenkul yatırım ortaklığına devredilmesi yoluyla iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünmesine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metninin SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

TMSN – Şirket bünyesinde bulunan motor ve traktör üretimine ilişkin Ar-Ge merkezi ile Ar-Ge faaliyeti ile iştigal eden Ar-Ge hizmet işletmesinin tamamının bir kül halinde kısmi bölünme yolu ile Şirket’in %100 bağlı ortaklığı olarak ve 1 milyon TL sermaye ile yeni kurulacak Tümosan Teknoloji Mühendislik Sanayi Ticaret A.Ş. unvanlı bir anonim şirkete devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metninin SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

TRILC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında 10,00 TL fiyatla ve talep toplama yöntemiyle bugün talep toplanacak.

TSGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 800 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

VESTL – 750 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

YKGYO – Koray Gayrimenkul tarafından YKGYO sermayesinde bulunan 6.720.000 adet A gurubu payının 2,7 milyon dolar tutarla devralınmasına ilişkin YKGYO A Grubu pay sahipleri ile Hisse Devir Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

DGGYO – Şirket paylarının geri alınması kapsamında geri alınan 25.441 adet pay 9,07 – 9,20 fiyat aralığından satıldı.

DOHOL – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 230.000 adet pay 3,15 TL fiyattan geri alındı.

KRONT – Genel Müdür Yardımcısı Fuat Altıoğlu tarafından 67,60 – 69,70 TL fiyat aralığından 50.735 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,46’ya geriledi.

MSGYO – Önder Türkkanı tarafından 4,89 TL fiyattan 54.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı 30,17’ye geriledi.

MEGAP – Eda Özhan tarafından 8,09 – 8,12 TL fiyat aralığından 574.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %36,05’e geriledi.

SANFM – Süleyman Kabalak tarafından 19,39 – 19,44 TL fiyat aralığından 1.127 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,64’e yükseldi.

SEKFK – Şirket paylarının geri alınması kapsamında geri alınan 104.367 adet pay satılırken, satış sonucunda 1,0 milyon TL kar elde edildi.

AKSGY – Şirket sermayesinin 554,7 milyon TL’den %45,12 oranında bedelli olarak 250,3 milyon TL nakden artışla 805 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

CEMAS – Şirket sermayesinin 474 milyon TL’den %66,88 oranında bedelli olarak 317 milyon TL nakden artışla 791 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

IHLAS – Şirket sermayesinin 790,4 milyon TL’den %89,78 oranında bedelli olarak 709,6 milyon TL nakden artışla 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 28.898.574 adet pay bugün ve Pazartesi Borsa Birincil Piyasada satılacak.

OSTIM – Şirket sermayesinin 76,2 milyon TL’den %75 oranında bedelli olarak 57,2 milyon TL nakden artışla 133,4 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

 

Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı