Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yayımladığı mesaj şöyle:

“Bayrağımızdaki ay ve yıldız ait olduğu yerde! Ülkemizin insanlı ilk uzay görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca bilimsel deneyler gerçekleştirecek olan Alper Gezeravcı'ya tarihi yolcuğunda başarılar dileriz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mesajında “Ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir ana daha tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Astronotumuz Alper Gezeravcı'yı ve ekip arkadaşlarını taşıyan roket başırılı bir şekilde uzaya fırlatılarak Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başladı. Alper Gezeravcı kardeşimizin gerçekleştirileceği deneylerin uzay alanında ülkemizdeki akademik çalışmalar için önemli katkılar sunması ve çocuklarımıza, gençlerimize ilham kaynağı olması yönüyle çok çok kıymetli. Milli Uzay Programımızın yürütülmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunun, semalarımızda ve ötesinde bayrağımızı dalgalandıran bu dönüm noktasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu gurur; 100’üncü yaşında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı başlatan Türkiye’nin, Türk Milleti’nin, bu gurur hepimizin…” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın mesajı şöyle:

“Göklerde dalgalanan bayrağımız artık uzayda dalgalanıyor! Gururluyuz! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Uzay Programımızın ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'ya uzay yolculuğunda başarılar diliyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, geleceğimizi ve ufkumuzu şekillendirmeye devam edecek, milletimizden aldığımız güçle hedeflerimize kararlı ve emin adımlarla devam edeceğiz.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yayımladığı mesajında “Ve ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın tarihi yolculuğu başlıyor. Milli Uzay Programımız kapsamında ülkemizin ilk uzay yolculuğunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’yı gönülden tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Aziz Milletimizle birlikte inşa ettiğimiz Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz dünyaları aşıyor.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın mesajı şu şekilde:

“Bu gurur bizim, bu gurur hepimizin. Şanlı bayrağımızı uzayda dalgalandıracak olan ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı kardeşimiz, seninle hep gurur duyacağız.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yayımladığı mesaj şöyle:

“Milletimize bazen güzel haberleri vermek sadece spor sahalarında olmuyor. Uzaya Türkiye adına giden astronotumuz Alper Gezeravcı ve onu bu göreve hazırlayıp ve yine bu görevi sağlayanları tebrik ederim. İnşallah bir gün kendi imkanlarımız ile astronotlarımız, gezegenimiz dışında neler olduğunu, bilimin ışığında araştırma şansına sahip olur. Alper Gezeravcı’nın dönüşünü gururla bekleyen ailesi başta olmak üzere; aziz milletimizin de bu uzay yolculuğunda yaşadığı heyecanına ortak olmaktan mutluyum. Daha nice “Frenleri bırak kaptan” diye bileceğimiz serüvenlere…”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mesajında ““Büyüyünce astronot olacağım" diyen çocuklardan biri hayallerine ulaştı. Ülkemizin uzay yolculuğunda ilk adımı atacak olan Alper Gezeravcı’ya 2 hafta boyunca gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diliyorum. Göğe bakalım.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı