Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, saldırıya ilişkin "TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüne lanet olsun" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gerçekleştirilen saldırı hakkında şunları söyledi:

"Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TUSAŞ saldırısına ilişkin "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik alçak terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" diye açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili şunları ifade etti:

"Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, meydana gelen terör saldırısı hakkında "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun" diye belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, saldırı hakkında düşüncelerini şöyle açıkladı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde meydana gelen terör saldırısını lanetliyorum. Patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin Kahramankazan’daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle şunları söyledi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, açıklamasında "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, teröre ve terörün arkasındaki şer odaklarına gereken cevabı mutlaka vermelidir" diye belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, saldırı nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’a gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Alçakça yapılan bu eylemler, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da asla amacına ulaşamayacaktır. Millet olarak birliğimiz bu tehditleri aşacak kadar güçlü ve sarsılmazdır."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, terör saldırısı hakkında şunları söyledi:

"Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesislerine yönelik alçak terör saldırısını en ağır şekilde lanetliyorum. Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Milletimizin huzur ve güvenliğine kast eden, savunma sanayimizi akamete uğratmak isteyen alçaklar emellerine asla ulaşamayacak."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise "Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine hainlerce gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TUSAŞ tesislerine ilişkin yapılan saldırı nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum. Cenab-ı Allah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, terör saldırı nedeniyle şunları söyledi:

"Ankara Kahramankazan'da, Türk Havacılık Uzay Sanayii'ne gerçekleştirilen alçakça saldırı nedeniyle TUSAŞ'a ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz güçlüdür. Nereden gelirse gelsin ülkemizi terör saldırılarıyla yıldıracağını zannedenler, yerli ve milli savunma sanayi kuruluşumuzu hedef alarak amaçlarını ortaya koyan odaklar iyi bilsin ki; birliğimizi, beraberliğimizi, dirayetimizi, azmimizi bozmaya güçleri hiçbir zaman yetmeyecektir."

Hibya Haber Ajansı