Çorum'da kale duvarından düşen oğlu Ferdi Arık'ın (21) ölümü üzerine 'kasten öldürmekten' tutuklanan anne Meşhure Arık (44), “Oğlum beni orada da ölümle tehdit etti.
Her şey bir anda oldu, tekmeledim ve aşağı ittim ”.
Çorum'da surlardan düşen şizofreni hastası Ferdi Arık'ın ölümüne sebep olan anne Meşhure Arık tutuklandı.

Olay, önceki öğle saatlerinde ilçedeki İskilip Kalesi'nde meydana geldi. Şizofreni hastası Ferdi Arık'ın kaleden düştüğünü görenler polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri intikal etti. Gelen sağlık ekibi tarafından yapılan kontrolde, yaklaşık 30 metre yükseklikten düşen Ferdi Arık'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri tanıklara itiraz etti.

Bu kişiler, olaydan hemen önce Ferdi Arık'ın kale duvarında bir kadın tarafından tekmelendiğini gördüklerini iddia ettiler. Etraftaki güvenlik kameralarını incelediği iddia edilen İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü, kadının Ferdi Arık'ın annesi Meşhure Arık olduğunu belirledi. Polis tarafından kale yakınlarında gözaltına alınan anne Meşhure Arık, mahkemece sevk edildiği adliyede "kasten cinayet" suçlamasıyla tutuklandı. Otopsinin ardından Ferdi Arık'ın naaşı ilçede toprağa verildi.

Sorgulamada itiraf etti

Polise yaptığı sorgulamada, “Oğlumla kaleye gittik ve yürüyüşe çıktık. Bu arada oğlum kayaların üzerindeki çiçekleri toplamak istedi. Düşeceğini söylememe rağmen uçurumun kenarına geldi. Meşhure Arık, "Oğlum sürekli ölümle tehdit ediyordu. Şizofreni hastasıydı. Olay günü kalede yürüyüşe çıktık ve beni ölümle tehdit ettik. Birden oldu, tekmeledim ve ittim. Sonra gitti ve kimseyi aramadı, sonra polis geldi ve beni aldı. " ifadesinde bulundu.