Yoğurt bazlı yaban mersini maskesinin formülünü paylaşan Uzm. Dr. Yegane Özcan, “1 yemek kaşığı ezilmiş yaban mersinini 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın ve cildinize uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve bol soğuk suyla durulayın.” bilgisini verdi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bölümü'nden Uzm. Dr. Yegane Özcan, kuru veya lekelenen yağlı ciltlere, göz altındaki koyu halkalara karşı evde rahatlıkla yapılabilen maskelere dair özel formüller paylaştı.

KOYU HALKALARA VEDA EDEBİLİRSİNİZ

Cilde şifa olan ayı üzümü ve blueberry adıyla bilinen yaban mersiniyle evde kendiniz kolayca hazırlayacağınız maskeyle parlak bir cildin yanında gözaltı morluklarınızdan da kurtulabilirsiniz.

Gözaltındaki koyu halkalardan kurtulmak için aloe vera bazlı yaban mersini maskesi önerisinde bulunan Özcan, şu bilgileri verdi;

“1 yemek kaşığı ince rendelenmiş Aloe Vera yaprağı kullanın. Daha etkili sonuç almak için taze kesilmiş tıbbi aloe vera yaprağı yerine, önceden kesilmiş ve iki hafta buzdolabında bekletilmiş tıbbi aloe vera yaprağı tercih edebilirsiniz. 1 yemek kaşığı taze ezilmiş yaban mersini posası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte malzemeleri karıştırın ve cildinize uygulayın. Yaklaşık 25 dakika bekletin ve soğuk suyla durulayın.”

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIMI YAŞLILIK KARŞITI

Antioksidan özellikli yaban mersininin zeytinyağı ile birlikte yaşlanma karşıtı çok etkili bileşene dönüştüğünün bilgisini veren Özcan, “Kırışıklıkları azaltmak ve cildinizin çevrenizi kıskandıracak kadar genç bir görünüm kazanması için bu maskeyi haftada bir kez uygulayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı taze ezilmiş yaban mersini posasını karıştırın ve cildinize uygulayın, yaklaşık 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.” tavsiyesinde bulundu.

LEKELİ YAĞLI CİLTLERE LİMONLU KÜR

Limonda bulunan asitin özellikle yağlı cildi olanlar için faydalı olduğunu ifade eden Özcan, bu maske cildi gözle görülür şekilde daha yumuşak yaparak daha ışıltılı ve lekesiz gösterdiğini belirtti.

Narenciyeye alerjisi olanları uyaran Özcan, sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Bu maske limon gibi narenciyeye alerjisi olanlara uygun değildir. 1 çay kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı taze ezilmiş yaban mersini posasını karıştırın ve cildinize uygulayın, yaklaşık 10 dakika cildinizde bekletin ve papatya suyu veya ılık suyla yıkayın. İyi bir sonuç için bu maskeyi haftada bir kez düzenli uygulayın.


Hibya Haber Ajansı