Açıklamada, ülkenin uzun vadeli döviz kredi notunun "BBB-"den "BB+"ya düşürüldüğü, uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notunun ise "BBB"den "BBB-"ya düşürüldüğü belirtildi.
Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin, ülkenin bankacılık sisteminin çoğu da dahil olmak üzere güçlü uluslararası yaptırımlara yol açtığı belirtildi.
Yaptırımların ekonomik ve dış ticaret faaliyetleri, yerleşiklerin güveni ve finansal istikrar üzerinde önemli doğrudan ve ikincil etkilerinin olabileceğine işaret edilerek, jeopolitik gerilimlerin özel sektör güvenini azaltarak büyüme üzerinde baskı yaratmasının beklendiği belirtildi.
Açıklamada, jeopolitik çatışmanın evrimi ve mevcut kısıtlamaların nihai ekonomik ve finansal yansımalarının yanı sıra ek yaptırımlara ilişkin belirsizliğin yüksek olduğu belirtildi.

UKRAYNA'NIN KREDİ NOTU DE AZALDI
S&P ise Ukrayna'nın uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notunu "B"den "B-"ye indirdiğini açıkladı.
Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısının Ukrayna'nın ekonomik büyümesi, finansal istikrarı, dış konumu ve kamu maliyesi için risk oluşturduğu kaydedildi.
Ayrıca, bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ukrayna'nın uzun vadeli yabancı para cinsinden ihraççı temerrüt notunu "B"den "CCC"ye indirdiğini duyurdu.