Derby County'de top koşturan Wayne Rooney, 2006 Dünya Kupası'nda gördüğü kırmızı kartı anlattı.

Olay şöyle olmuştu: Almanya'da düzenlenen organizasyonun çeyrek final mücadelesinde İngiltere ve Portekiz karşı karşıya gelmiş, Wayne Rooney de o maçın 61. dakikasında Ricardo Carvalho'ya yaptığı hareketle kırmızı kartla oyun dışında bırakılmıştı. 

Manchester United'da Rooney'nina tkım arkadaşı Cristiano Ronaldo ise İngiliz oyuncu oyundan atıldıktan sonra göz kırpma hareketini yapmıştı.

The Times 'daki köşesinde bu olayı kaleme alan Rooney "Kırmızı karttan önce Ricardo Carvalho ve Petit'nin bana yaptıkları çok net bir fauldü. Hakem Horacio Elizondo hiçbir şey yapmadı ve ben de Carvalho'ya o hareketi yaptım. Düşünemediğim anlardan biriydi. Kırmızı kartı gördükten sonra soyunma odasına gittim ve maçın geri kalanını küçük bir televizyonda takip ettim. Maçı izlerken 'Eğer kazanırsak yarı final ve final maçlarında cezalı olacaktım, kaybedersek ise bu tamamen benim hatamdı' diye düşünmüştüm. Bu kariyerimin en berbat duygusuydu. Telefonumu elime aldığımda Ronaldo ile ilgili mesajlar geldiğini gördüm. Bu çok normaldi çünkü onu itmiştim. Sakinleştikten sonra onunla koridorda konuştum. Onunla bir sorunum olmadığını söyledim ve turnuvanın geri kalanı için başarılar diledim" dedi.