Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın, mürettebat tarafından kısa sürede söndürüldü.
"Teknik arıza, kıyıya yakın petrol tankerinin motorlarından birinde meydana... küçük bir yangına ve duman dumanına neden oldu." dedi.
Yerel radyo istasyonu FM Sham daha önce yaptığı açıklamada, birkaç gün önce petrol yükünü boşaltırken alev alan bir tankeri bakım çalışmaları sırasında bir patlamanın vurduğunu söylemişti.
Geçen ay, Suriye petrol bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan suları yönünden gelen bir insansız hava aracının şüpheli saldırısı sonrasında Banias rafinerisi açıklarında bir petrol tankerinde çıkan yangını itfaiye ekiplerinin söndürdüğlüğü belirtildi.
Sektör uzmanlarına göre Banias, Humus'taki bir diğeriyle birlikte ülkenin dizel, ısıtma yakıtı, benzin ve diğer petrol ürünlerine olan talebinin önemli bir kısmını karşılayan bir rafineriye ev sahipliği yapıyor.
Suriye son yıllarda İran'ın petrol sevkiyatına daha fazla bağımlı hale geldi, ancak Batı'nın İran, Suriye ve müttefiklerine uyguladığı yaptırımların sıkılaştırılmasının yanı sıra döviz krizi, yeterli miktarda tedarik almayı daha da zorlaştırdı.