Suriye hükümet, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde ikamet eden bir heyetle yaptığı görüşmede, "Onlar, Siyonist rejimin projelerine karşı duruyorlar ve bu direniş, Suriye'deki terörizmin savaşının yenilgisine yol açtı." dedi.

Hükümet yetkilisi Hüseyin Arnus açıklamasında, "Bu savaşın amacı direniş yolunu yok etmekti. İşgal altındaki Suriye topraklarının, Suriye direnişinin gölgesinde bu ülkenin kollarına geri dönüşü yakın gelecekte sağlanacaktır." dedi. 

Golan Tepeleri sakinleri, işgal altındaki Suriye topraklarının kurtarılmasına yönelik Ulusal Direniş Paktı'nın bir nüshasını Arnus'a teslim etti. 

Heyet, ''Siyonist rejimin işgal ettiği tüm topraklar kurtulana kadar direnişlerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini'' belirtti.

Hükümet yetkilileri tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, "Suriye, İsrail yetkililerinin sömürge eylemlerini kınamaktadır; çünkü 1981'deki 497 sayılı Güvenlik Konseyi Kararı uyarınca, İsrail'in Golan Tepeleri'ni yönetme kararı geçersizdir ve son eylemleri uluslararası hukukun açık bir ihlali niteliğindedir." denilmişti.