Başkent Şam'da yakıt sıkıntısı nedeniyle araçlar kullanılamıyor. Bir yerden bir yere gitmek isteyen vatandaşlar at arabalarını kullanıyor.

Eski devirleri hatırlatan bu görüntüler, Şam'da yaşanan insani krizi de gözler önüne seriyor. Ülkede devam eden yakıt sıkıntısı son bir aydır daha çok hissedilmeye başlnaıd. Yakıt sıkıntısına bağlı olarak otobüslerin ve taksilerin sayısının azalmasıyla birlikte bir ulaşım aracının gelmesini beklemek birkaç saat sürerken at arabaları krizi fırsata çevirmiş durumda. Neredeyse Neolitik Çağda kullanılan at arabaları, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle tekrar hayata geçirildi.

Geçmişte trafiğin yoğun bir şekilde aktığı sokaklar bugün deyim yerindeyse bomboş. Eğitim görmek için okula giden öğrenci ve öğretmenler yaklaşık bir ya da iki saat yürümek zorunda kalıyor. Savaş nedeniyle açlık, yoksulluk, bombaların korkusuyla devam eden yaşama şimdi bir de yakıt sıkıntısı eklendi.

Petrol ve tahıl ülkesi olan Suriye'de emperyalist ülkelerin sömürüsü nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından açıklanan bilgide, ABD'nin Suriye'den kaçırdığı tahıl ve petrolü Irak'a götürdüğü belirtilmişti.

İlgili haberimizi okumak için tıklayınız.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı
sivildusunce.com