Günaydın yaptığı açıklamada, kalsiyum mineralinin insan vücudu için önemine vurgu yaparak, “Kalsiyum vücudumuzda en çok bulunan mineraldir ve vücudumuzdaki minerallerin yaklaşık %40'ını oluşturmaktadır. Kalsiyum hamilelik, fetal büyüme ve emzirme döneminde önemli bir mineraldir. Diş ve kemik oluşumu, kan pıhtılaşması, sinir sistemi fonksiyonları için gerekli bir elementtir. Ayrıca kas fonksiyonlarının yerine getirilmesinde ve enzim aktivasyonlarında önemli rol oynar.

"Günde çocuklar en az 3 bardak, yetişkinler en az 5 bardak maden suyu tüketmeli"

Günaydın, kalsiyumun en önemli kaynağının süt ve süt ürünleri olduğunu ancak bazı kişilerin çeşitli nedenlerle bunları tüketemediklerini ifade etti. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde kemiklerdeki bu zayıflığın osteoporoza yol açabileceğini belirtti.

Gıda Mühendisi Yasin Günaydın, maden suyunun bu noktada iyi bir seçenek olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Freşa olarak dünyada soğuk yüzeye gelen ender maden suyu kaynaklarından birine sahibiz. Bilindiği gibi kaynaktan çıkan maden suyunun soğuk çıkması çok önemli. soğutulduktan sonra ek bir işleme tabi tutulur bakteri üreme riski vardır.Firmamız tarafından üretilen direkt şişelenmiş İnişdibi Doğal Maden Suyu sıfırdır.Bakteri ve nitrit içermeyen Ca-HCO3 tipi maden suyudur.Çocuklar veya süt içemeyen yetişkinler kalsiyum ihtiyacını maden suyundan karşılayabilirler. Özellikle gelişme çağındaki çocukların günde en az 3-4 bardak maden suyu tüketmeleri önemlidir. Maden suyu tüketmek hem kemik sağlığı hem de ihtiyaçlar açısından gereklidir. Günlük ihtiyaç duydukları kalsiyum miktarını karşılamaları açısından son derece önemlidir.Vücudun kemik dokusu bozulduğunda vücut yeni kemik bırakır.Özellikle ergenlik döneminde yeni kemik eskisinden daha hızlı depolanır. bir parçalanma. Ancak 20 yaşından sonra kemik kaybı kemik oluşumunu geride bırakarak kırılgan, zayıf k kusmaya neden olabilir. Bu olumsuz etkileri önlemek için yetişkinlerin günde en az 5-6 bardak maden suyu tüketmesi gerekir. Böylece almaları gereken günlük kalsiyumun yaklaşık %30'unu karşılarlar.


Hibya Haber Ajansı