Cidde İslam Limanı'ndaki Suudi gümrük memurları, ülkeye 1,6 milyon Captagon hapı sokma girişimini engelledi.
Zekat, Vergi ve Gümrük İdaresi, uyuşturucuların bir kamyonun içi boş zemininde saklandığını söyledi.
El koymanın ardından yetkililer, Krallık'ta tabletleri almayı planladığına inanılan iki kişiyi tutuklamak için Narkotik Kontrol Genel Müdürlüğü ile koordine etti.
Yetkili makam, şüpheli kaçakçılık operasyonları veya gümrük ihlalleri hakkında bilgisi olan herkesin 1910'da Güvenlik Raporları Merkezi'nin gizli hattını arayabileceğini ve geçerli raporlar için mali ödüllerin mevcut olduğunu söyledi.
En son el koyma, Cidde İslam Limanı yetkililerinin kakao çekirdeklerine gizlenmiş 8,7 milyondan fazla Captagon hapını kaçırma teklifini engellemesinden sadece bir hafta sonra geldi.
Temmuz ayında, Doğu Eyaletindeki Ras Tanura'daki kıyı devriyeleri, Krallığa yaklaşık 500.000 amfetamin hapı kaçakçılığı yapma operasyonuna müdahale ederken, yine Doğu Eyaletindeki Khafji'deki deniz devriyeleri, 240 kilogramdan fazla marihuana ve 419.000 amfetamin alımını engelledi. . haplar. tarafından. Haziran ayında Cidde İslam Limanı'ndaki bir portakal sevkiyatında saklanmış 4,5 milyondan fazla hap bulundu ve Lübnan'dan yapılan bir levha sevkiyatında 14 milyon tablet daha ele geçirildi.

Arab News