Sağlık, Turizm, Maliye, Ekonomi ve Planlama Bakanları da dahil olmak üzere Krallığın Vizyon 2030 Gerçekleştirme Programı Komitesinin başkanları Cumartesi günü Riyad'da bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Tawfiq Al-Rabiah, daha sonra Mawid ve Sehhaty uygulamalarının tanıtıldığı Vizyon 2030'un başından bu yana sağlık sektöründe önemli bir gelişme yaşandığını, "2015'te insanlar biriyle çıkmakta zorlanıyordu, ancak artık herhangi bir vatandaş Mawid ve Sehhaty uygulamaları aracılığıyla randevu alabilir." sözleriyle ifade etti ve ekledi: "O zaman vatandaş üç dört gün içinde randevu alabilir. Bu hizmete iki buçuk yıl önce başladık; bugüne kadar 76 milyondan fazla randevu yapıldı ve günde 150.000'e yakın randevu yapıldı."

Diğer hizmetler, şu anda günde 140.000'den fazla çağrı alan 937'nin çağrı listesinin yanı sıra bunların sıralar halinde uzaktan alınabildiği, uzaktan tıbbi konsültasyonu da içeriyor. Sağlık bakanı, kalp kateter merkezlerinin yanı sıra otuz yeni kalp merkezinin kurulduğunu da sözlerine ekledi.

Yaşam Kalitesi Programı Başkanı Ahmed bin Aqeel Al-Khatib, Krallığın şehirlerini küresel olarak yaşanacak en iyi şehirler arasına ulaştırmak için 16 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olduğunu söyledi. Program, yerel hizmetlerin yararlı ömrünü ölçmek için 13 devlet kurumuyla yürütülmektedir.

Kültür Bakanlığı bünyesinde bir büyüme fonu ve 11 kültür komitesi kuruldu. Eğlence sektöründe 10.000'den fazla aktivite deneyimi ile 100.000 iş yaratıldı. Sektörde 1000'den fazla küçük ve orta hızlı firma kuruldu. Al-Khatib, COVID-19 salgını öncesinde başlatılan Turist Vize Programının 450 bin vize verdiğini söyledi. Yaşam amacını artırmayı ve kültürel çeşitliliği artırmayı hedefleyen Yeşil Riyad Projesi'ne Bakan'ı dahil edin.

Finans Sektörü İyileştirme Programı Başkanı Mohammed bin Abdullah Al-Jadaan, harcama verimliliğinde dört yılda 107 milyar dolardan fazla tasarruf sağlandığını söyledi. Krallığın 40 milyar dolarlık yabancı yatırıma dönüştürülen küresel finansal göstergelere katıldığını, bankacılık sektörünün finansal teknolojinin getirilmesi de dahil olmak üzere büyük sıçramalara tanık olduğunu sözlerine ekledi. Bakan, Kamu Yatırım Fonu'nun (PTD) 2030'dan sonra ek kaynak ihtiyacını azaltmak için önemli bir rezerv önerisi olduğunu söyledi. Al-Jadaan, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) yaklaşık yüzde 30 ila 33'ü olduğu için kamu borç seviyelerinin bağışçı olmadığını ve bunun diğer G20 ülkeleri ve bölge için uygun bir seviye olduğunu söyledi. Al-Jadaan, daha önemli politikaların işsizliği azaltmaya, vatandaşların satın alma gücünü artırmaya ve küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyen bir ortam sağlamaya odaklandığını söyledi. Vizyon 2030'un ana odağının doğrudan veya girişimler aracılığıyla vatandaşlar olduğunu vurguladı.

Ulusal Dönüşüm Programı Direktörü Mohammed El Tuwaijri, yargı hizmetlerinin ulusal dönüşümün bir parçası olduğunu söyledi. Al-Tuwaijri, "Bugün yargı hizmetlerinin yüzde 82'si otomatikleştirilmiştir" dedi. Dedim. Krallığın internet hızının önemli ölçüde arttığını söyledi - kapsama alanı büyük şehirlerde yüzde 60'a ve diğer tüm şehirlerde yüzde 45'e ulaştı ve 5G'nin en büyük başarılardan biri olduğunu da sözlerine ekledi. Kadınların güçlenmesinin iş ve siyaset yoluyla topluma katılımla arttığını ve yüzde 33'e ulaştığını belirten Al-Tuwaijri, 2020'de programın bir önceki hedefi olan yüzde 27,5'in üzerine çıktı. Trafik sistemindeki dönüşümde trafik olayları yüzde 51 azaldı.