Suudi Arabistan'da aşı programını tamamlayan lise ve ortaokul öğrencilerinin ay sonuna kadar sınıflarına dönmeleri bekleniyor.
İlkokul ve okul öncesi öğrencileri, çift dozlama yoluyla yüzde 70'lik sürü bağışıklığı sağlanana kadar geri dönmekten muaf tutulacak.
Suudi Arabistan şimdiye kadar 27,2 milyondan fazla doz aşı uyguladı ve ülke nüfusunun yüzde 23,7'si olan 8,25 milyon kişi her iki aşıyı da aldı. 34.8 milyon.
Bakanlık, öğretim yılının başlaması için personel ve uygun öğrencilerin aşılanması için atamaların yapılacağını söyledi.
Pazar günü düzenlenen basın toplantısında Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Mohammed Al-Abd Al-Aly, hamile kadınların dövülmesi çağrısında bulundu. Aşıların güvenliğini ve etkinliğini yeniden doğruladı ve dünya çapında çok sayıda aşılanmamış hamile kadının COVID-19 ile hastaneye kaldırıldığını söyledi.
Ayrıca doktorları COVID-19 aşılarının önemini hamile kadınlara iletmede üzerlerine düşeni yapmaya çağırdı. Bir canı değil, iki canı koruyorsunuz” dedi.
Aşılara veya bileşenlerinden birine karşı tıbbi olarak kanıtlanmış aşırı duyarlılık durumları da dahil olmak üzere muafiyetler, bakanlık tarafından yayınlanan raporlarla belirlenir.
Ticaret Bakanlığı sözcüsü Abdulrahman Al-Husain, 1 milyondan fazla ticari kuruluşun, Krallık'taki tüm sakinlerin en az bir doz alması veya COVID'den iyileştiği ilk gün bağışık müşterileri kabul etmek için sağlık önlemlerini izlediğini söyledi. 19 ticari, resmi, özel ve kamu kuruluşuna giriş.
Pazar günü Krallık'ta 1.084 yeni vaka kaydedildi ve toplam sayı 526.814'e ulaştı.
1.285 yeni iyileşme ile bu toplam 507.374'e yükselirken, 12 yeni ölüm bildirildi ve ölü sayısı 8.249'a yükseldi. Şimdiye kadar 25,12 milyondan fazla PCR testi yapıldı.

(Dış Basın)