Fahmy, "Soruşturmanın içeriğinin şimdiye kadar devam edeceğini ve soruşturmanın bütünlüğünden şüphe ettiğini" diyerek, "Tüm veriler ve ilk araştırma tamamlandıktan sonra konuşacağız. Umarız sonuçları alırız." dedi.
Pazar günü İçişleri Bakanı, Suriye'nin Ras Baalbek (Lübnan'ın doğusu) kasabasına yasadışı geçişini denetledi ve sınırı El Fawj'ın (Lübnan) Akkar ilçesi Shedra'da kurdu.
Alay komutanı, Yarbay Milad Saliba'nın kaçakçılık operasyonlarının yapıldığı Lübnan-Suriye'deki askeri durum, yasal geçiş noktalarının koşulları ve yasadışı yaşam biçimleri hakkındaki brifingini dinledi.
Fahmy, "Sınır ötesi kaçakçılık 1975'ten önce kronik bir sorundu ve hiçbir ülke sınırlarının yüzde 100'ünü kontrol edemez" dedi ve ekledi: "Ancak, kontrollerini Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un direktiflerine ve Yüksek Savunma Konseyi'nin emirlerine göre etkinleştireceğiz ve herhangi bir yolsuzluk veya kaçakçılık eyleminden sorumlu olan herkes sorumlu tutulacaktır."
Bakanın denetim gezisi, Suudi Arabistan'ın 23 Nisan'da Lübnan meyve ve sebzelerinin ithalat ve transit geçişini yasadışı kullanım operasyonlarının artması ve nar meyvelerinde milyonlarca nergis hapı (Captagon) ele geçirilmesi nedeniyle yasaklamasının ardından geldi.

Fahmy, transitleri araştırmak için askeri helikopterde Bekaa ile temasa geçti ve kaçakçılık operasyonları başlatıldı. İkinci sınır alay komutanlığından memurlarla bir araya geldi ve alay komutanı Albay Mohammed Dahboul'dan güvenlik ve askeri gerçekler ve geçişlerdeki durum hakkında ayrıntılı bir brifing aldı.
Turunu, El-Qaa-Hermel'in eteklerinde bulunan Mastaba bölgesindeki ordunun kontrol kulesini inceleyerek bitirdi.

Lübnan, 2019'da Suriye'ye tüm satın almama cezalarını 12 olarak tahmin etti. Bu yasadışı geçişler, özellikle Hizbullah'ın hareket özgürlüğüne ve Suriye topraklarına girme özgürlüğüne sahip olduğu Kuzey Bekaa'da, kaos ve onu destekleyen yasadışı silahlarda bir artış gördü. son iki yıldaki faaliyet.
Fahmy, "Bütün bu noktalar izlenmekte ve ele alınmaktadır," dedi.

Her iki ülke de aktif hale geldi. Bakan Fahmy, Suriye'den Lübnan'a kaçırılırdı, ancak bugün durum tersine dönüyor ve güvenlik güçleri her gün yeni yöntemler geliştiren kaçakçıların peşinde. "
Ancak bir güvenlik kaynağı Arab News'e şunları söyledi: "Lübnan tarafındaki kaçakçılar, yakıt, ilaç ve un da dahil olmak üzere Lübnan'ın resmi ana hat sübvansiyonlarından yararlandı ve fiyat farkından dolayı gelir elde etmek için Suriye'ye kaçtı. O da çalınan arabaları kullanıyor. onları Suriye topraklarına getirmek.
"Lübnan'ı yurtdışında bir kaçakçılık platformu olarak seçin. Gıda, tarım ürünleri, yumurta, süt ürünleri, peynir ve ilaçların yanı sıra bu yasadışı geçişlerle Lübnan'a çıplak ve insan kaçakçılığı İran yapımı."
"Bu geçişleri kontrol etmek zor. Bir geçiş bulduklarında kaçakçılar, kurak ve zorlu bölgelerindeki bir başkasına yönlendirilecekler. Bu alanları çok iyi biliyorlar çünkü yerel halka veya kaçakçılara kolaylık sağlıyorlar."
Hizbullah bayi satışlarıyla ilgisi olmadığını ortaya koyarsa, Kuzey Bekaa'nın önde gelen bayilerini görmezden gelecektir.