Lübnan Dışişleri Bakanı Charbel Wehbe Pazartesi günü bir televizyon röportajında, Irak ve komşu Suriye'de DAEŞ’in faaliyetlerinin artmasından Suddi Arabistan yönetimini sorumlu gösterdiği konuşmasından Riyad yönetimi Lübnan’ı gerginliği körüklemek ve halkı Suudi Arabistan’a karşı kin ve nefrete sevk etmekten ötürü kınadı.

Lübnan Dışişleri Bakanı isim vermeden "Bu sevgi, dostluk ve kardeşlik ülkeleri, bize IŞİd'i getirdiler." dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı ise "açıklamalarının Krallığa, halkına ve kardeş Körfez İş birliği Konseyi (KİK) ülkelerine yönelik utanç verici hakaretlerini" şiddetle kınadığını ifade etti.

Krallığın Dışişleri Bakanlığı, bu açıklamaların diplomatik normlarla tutarsız olduğunu ve Suudi Arabistan ile Lübnan arasındaki tarihi ilişkilerle tutarsız olduğunu yineledi.

Riyad yönetimi yaptığı açıklama da:

"Bu utanç verici açıklamaların iki kardeş ülke arasındaki ilişkiler üzerindeki yansımaları göz önüne alındığında, Bakanlık, Krallığın Lübnan Dışişleri Bakanı tarafından yayınlanan kışkırtıcı politikayı reddettiğini ifade etmek için Lübnan Cumhuriyeti Büyükelçisini Krallığa çağırdı ve diyerek sona erdi kendisine bu konuda resmi bir protesto muhtırası verildi" dedi.