Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı bir köyde çıkan yangına polis tazyikli su, helikopter ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangınların daha önce söndürüldükten sonra yeniden alevlendiğini, alevler ve dumanların bir köye yaklaştığını gösterdi.

Siviller evleri ve zeytinlikleri korumayı umarak yardım etmeye çalıştı, ancak bazı evler şimdiden hasar gördü. Sahil güvenlik ve özel tekneler, bazı sakinlerin deniz yoluyla tahliyesine yardım ediyordu.
Muğla'nın bir diğer turistik destinasyonu Marmaris'te çıkan yangınlar, şiddetli rüzgarın itfaiyeyi zorlamasıyla Pazar günü de devam etti. Marmaris çevresindeki köy sakinleri sosyal medyadan yardım istedi. Turistler ve bazı vatandaşlar bavullarıyla teknelere binerken, bazıları da yangının kıyıya ulaşıp ulaşmayacağını merakla bekledi. Yangınlar, helikopterlerin alevleri söndürmeye çalıştığı Manavgat ilçesi yakınlarındaki bir köye de ulaştı. Orman ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde 107 yangının kontrol altına alındığını tweetledi.

Çarşamba gününden bu yana 32 ilde orman yangınlarının başladığını gösterdi. Orman yangınında ölü sayısı Pazar günü sekize yükseldi.
Bodrum'da cumartesi günü sahile çıkan yangın nedeniyle paniğe kapılan turistler, bazı otellerden tahliye edildi. Rus medyası, tahliye edilenler arasında 100 Rus turistin olduğunu bildirdi. Türk makamları, yangınların yasadışı Kürt militanlar tarafından "sabotaj" olarak mı başlatıldığını araştırdıklarını söylerken, uzmanlar çoğunlukla, sıcaklıklardaki sert artışlar ve insan kaynaklı kazaların kanıtladığı gibi, iklim krizine işaret ediyor.

Erdoğan, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yangınlardan birinin çocuklar tarafından çıkarıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü etkilenen bölgelerin bazılarını gezdi ve bölge sakinlerinin evlerini yeniden inşa etmelerine yardım etme sözü verdi. Ancak sosyal medya kullanıcıları, trafiği etkileyen kalabalık bir konvoyda konuşmasını dinlemek için Marmaris'e gelenlere otobüsün tepesinden poşet çay fırlattığı için eleştirdi.

Güney Avrupa'da Kuzey Afrika'dan gelen ısının körüklediği bir sıcak hava dalgası, İtalya'nın Sicilya adası ve bazı sakinlerin alevlerden kaçmak için tekneyle tahliye edilmek zorunda kaldığı batı Yunanistan da dahil olmak üzere Akdeniz'de orman yangınlarına yol açtı.

Türkiye ve Güneydoğu Avrupa'daki komşu ülkelerde sıcaklıkların Pazartesi günü birçok il ve ilçede 42 dereceye yükselmesi bekleniyor. Antalya zaten Pazar günü 41 dereceyi gösteriyordu.
Öte yandan, Türkiye'nin doğusundaki Van ilinde, şiddetli yağışlar nedeniyle küçük bir nehrin taşması sonucu en az altı evi su bastı. Geçen ay Türkiye'nin kuzeyinde meydana gelen sellerde en az altı kişi öldü.