Piyasa Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün faiz konusunda yaptığı açıklamalar takip edilirken, yurt içinde TCMB toplantısı öncesinde kurlarda kaydedilen yukarı yönlü seyir ve zirve yenilemeleri dikkat çekiyor. Piyasadaki konsensüs beklentiler TCMB’nin 100 baz puan faiz indirimine gideceği yönünde şekillenirken, kurun geldiği seviyeler neticesinde TCMB’nin nasıl bir karar alacağı yakından izlenecektir. Karar sonrası TL varlıklarda volatilite yüksek seyredebilir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta enflasyon endişeleri ön planda kalmaya ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, küresel hisse piyasalarında dün hafif satıcılı bir seyir etkili oldu. Kur cephesindeki yükselişlere rağmen pozitif ayrışmanın devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü %1,27’lik yükselişle 1.707,04 puandan tamamladı.  ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 10,57 – 10,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 10,89’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul’da dün yukarı yönlü bir seyir etkili olurken, kur cephesindeki yükseliş eğilimi de yakından izleniyor. Son dönemde endeks ve kur arasındaki negatif korelasyon önemli ölçüde zayıflarken, bugün TCMB’nin faiz kararı fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Karar sonrasında ilk fiyatlamalar volatilite oldukça yüksek seyredebileceğinden dikkatli olunmalıdır. TCMB sonrasında endekste geri çekilmelerin yaşanması halinde 1.685 ve referans noktamız olan 1.670 seviyesi kısa vadeli ilk desteklerdir. 1.670 altında pazartesi günü oluşan boşluğun doldurulacağı 1.642 ile devamında 1.600 – 1.590 aralığı gündeme gelebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise zirvenin bulunduğu 1.725 seviyesi takip edilecek olup, zirve üzerinde 1.780 seviyesi gündemde kalacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı