Çinli yetkililer, otomatik co-drive işlevinin bazı durumlarda çarpışmalara neden olduğunun belirlendiğini ve bu nedenle elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Çin pazarındaki 285.000 aracın yazılımını güncelleyeceğini duyurdu.

Şu anda Tesla, 285.000 elektrikli otomobili geri çağıracak ve yazılımını güncelleyecek. Yüzde 100 elektrikli araçlarda uzmanlaşan Amerikalı üretici, yardımcı sürüş yazılımı üzerinde yapılan bir çalışmanın bazen çarpışmalara neden olabileceğini göstermesinin ardından bu tür toplu işlemeye girmek zorunda kaldı.

Söz konusu alarmın Çin'de ithal ve imal edilen Model 3 ve Model Y araçlarla ilgili olduğunu belirten Tesla, ilgili araç sahiplerine ulaşarak araçlarının mevcut yazılımlarını uzaktan güncelleyerek yeni sürümle değiştirecek.
Elektrikli otomobil üretiminin öncüsü olan ve aynı zamanda "Autopilot" olarak adlandırılan yarı otonom sürüş yardımı ile de tanınan üretici için aynı konuda 2016 yılında bazı sorunlar baş göstermiş ve bu durum Çin resmi makamlarınca araştırma konusu olmuştu. . Daha önce müşterilerden gelen bazı şikayetler sosyal medyaya yansıyordu ve bunlar özellikle Şanghay Otomobil Fuarı sırasında medya ve sosyal ağlarda dile getiriliyordu.

Çin'de nadiren görülen bir kararla, yerel bir ortak olmaksızın, Şanghay'daki fabrikasında tek başına üretim yapma lisansı verilen Amerikan şirketi Tesla, Çin'de son derece popüler bir araç markası ve toplam satışlarının dörtte birini Türkiye'de gerçekleştiriyor. 


Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı